Servera tillsammans med fläskkött, men kan så klart även passa gott till kyckling eller stekt fisk. Här får ni recept på en kall currysås med äpple och lök som jag gjorde i påskas
Sås. Mixa ägg, vinäger, senap, salt, peppar och curry i matberedare. Lägg över majonnäsen i en skål, blanda med avrunnen yoghurt/crème fraiche och grovrivet äpple
Häll i crème fraiche, vatten, buljongtärning och tärnat äpple. Det blev riktigt smarrigt och går lite i linje med att jag vill att vi i vår familj ska bli bättre på att äta fisk och grönsaker
Häll såsen över fisken och toppa med det strimlade äpplet. hittade ett recept från Melker Andersson som vi var tvugna att prova och såsen var fantastisk god ja hela fiskrätten
Jag brukar dessutom piffa till maten med lite extra grädde i såsen och lite mer kryddor om det behövs, men sjukhusmat är och förblir sjukhusmat och kan inte mäta sig med min hemlagade mat
Jag återger receptet såsom jag gjorde det. Igår blev det fisk med inspiration från ICA. Det blev väldigt mycket sås, trots att jag minskade receptet med 1 dl. Jag minskade även på curryn och tog 1 tsk istället för 1 msk, för barnens skull. 4 (två vuxna och två barn)400 g sejfilé1 gul lök, hackad 2 vitlöksklyftor, hackade1 äpple, tärnat2 morötter, skivade2 tsk olja1 tsk curry 1 burk lättkokosmjölk (4 dl)1 dl vatten1 hönsbuljongtärning2 msk mango chutneysalt och pepparFräs lök, vitlök, äpple och morot tillsammans med curry ett par minuter. Tillsätt fisken, skuren i bitar, och låt sjuda ca 10 minuter eller tills den är färdig. 1 äpple. 1 tsk curry