Örtsås med vitlök, persilja och basilika. Där serverades bollarna tillsammans med tomatsås som fyllning i baguetter, men jag valde istället att servera bollarna med ugnsstekt potatis och en smakrik örtsås (ett omgjort recept på en sås till kycklingfärsbiffar från Hemmets Journals matkalender)
Rhode IslandsåsTore Wretmans klassiker är perfekt till naturella räkor, havskräftor och hummer. Klassisk krabbsåsHovmästarsås, gravlaxsås, krabbsås – kärt barn har många namn
Jag har gjort den ofta sedan dess, och den är enkel att variera för att göra om den lite, jag har flera tips på det och även tips på bra läsning, spännande fakta om basilika och persilja och mycket mer
De här mycket goda kikärtskotletterna, med smak av bland annat soltorkade tomater och örter, passar jättebra tillsammans med den krämiga såsen och lite ugnsstekta potatisklyftor
basilika. persilja (färsk eller fryst). Två såser med turkisk yoghurt (såsernas räddare i nöden. Därav vitlöken, basilikan, chilin och olivoljan i ingredienslistan
Tomatsåsen. Till tomatsåsen. Låt vinet avdunsta i ca 3-4 min och lägg köttbullarna, låt de ligg och sjuda i såsen 5-10 min. 1/2 kruka Persilja. 1/2 kruka Basilika. 1/2 kruka Persilja. 1/2 kruka Basilika