Kall sås med parmesan, vitlök, citron och basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås med citron och basilika (se här)
Den här kalla såsen, smaksatt med fetaost, citron och basilika, är en riktig favorit här hos oss. Denna gång käkade vi den goda såsen tillsammans med quinoabiffar och kokt broccoli
Lyft ur och lägg åt sidan medan du gör såsen. Ha ner strimlade, soltorkade tomater, sköljda kikärtor, grädde, rivet skal och saft från en citron samt basilikablad
Middagen idag blev kycklingfilé i ugn med rostade morötter och potatis, sallad med tomat, paprika och majs och en fetaostsås med creme freiche som blev supergod
½ kruka färsk basilika. Lägg tillbaka kycklingen och låt den bli klar i såsen. Blandande salladssorter men bland annat ruccola med citronolivolja, vit balsamvinäger, salt och peppar
Någon sås tyckte vi faktiskt inte behövdes, skyn som blir i formen räckte för vår del, men vill man smakar det säkert gott med en kall vitlökssås eller liknande till
Till biffarna serverar vi ugnsrostade rotsaker och en kall sås med smak av basilika och vitlök. Vi har provat att dricka det även till en pasta med gorgonzolasås men där gick det inte riktigt lika bra, men här gjorde det succé