Majonnäsen är bra som bas i olika såser. Här kommer några goda såser som passar till vanliga kräftor. Krabba, hummer eller räkor smakar såserna också fint till
Sammanfattningsvis tyckte de vuxna att de var lite "tama" och smakade lite för "färdiglagat" (det kanske är svårt att undvika), men att de gott kan användas vid middagskriser en vardagkväll eller som "bas" för en sås som man vill piffa vidare med
en krämig kall sås-bas (någon typ av fraiche eller liknande). Förr använde vi som den ”vita basen” antingen kesella, crème fraiche, gräddfil eller en blandning av dessa
Alicha bryter av bra mot de kryddstarka wat-såsernabaserade på lök och berbere. Basen är olika grönsaker och rotsaker, med gurkmeja, vitlök och ingefära
jag villa laga till såsen, och det fick bli baserat på de ingredienser jag hade att tillgå. A är en av de vänner jag känt längst, och det var redan förra våren jag drog mig till mines att hon berättat om sin pappas fantastiska chilenska sås
Bryn dessa i smör, häll på mjölk och låt detta bli basen för såsen. Då de lyckt fått fullsteka, upptagas de, garn och pinnar dragas bort, såsen redes med mjöl, litet soja och brynt socker samt mera vatten, hvarefter den silas
Den här såsen är en bas till den mesta matlagningen. Jag har den här basen i allt. Så vare sig du är vegan eller köttätare så är den här såsen perfekt till nästan all matlagning
Jag hade tidigare provsmakat en pizza med en crème fraiche-baseradsås i stället för den traditionella röda såsen som jag tyckte var himla god så min del av pizza fick den på sig, medan maken körde på en traditionell Hawaii-version på sin sida