Sås av svartvinbärsgele recept

16 Spara
Gräddsås

Gräddsås

Smaka av med gelé, salt, vitpeppar och ev mer fond. Tillsätt ädelost, gelé och soja, låt såsen sjuda ytterligare några minuter
16 Spara
Gräddsås

Gräddsås

Smaka av med gelé, salt, vitpeppar och ev mer fond. Tillsätt ädelost, gelé och soja, låt såsen sjuda ytterligare några minuter
63 Spara
Köttfärsrullader i baconrock

Köttfärsrullader i baconrock

Smaka av och tillsätt mer salt om det behövs samt maizena om du vill ha tjockare sås. Gör såsen i en kastrull, rör ner tomatpurén i grädden och tillsätt buljongtärningarna och peppra
30 Spara
PORTERSTEK

PORTERSTEK

Det är väldigt länge sen jag gjort någon stek, men efter att ha läst fina bloggen Två små kök, så bara måste jag slå till på hennes porterstek och oj vad gott det blev
26 Spara
Pannbiff med lök

Pannbiff med lök

Servera pannbiffarna med potatismos (eller kokt potatis), gräddsås och lingonsylt. )Pannbiff med lökPannbiffar (ca 15 st)800 g blandfärs1 dl ströbröd3 dl mjölk1 gul lök2 ägg1,5 tsk salt2 krm vitpeppar2 gula lökarBlanda ströbröd och mjölk i en bunke, låt det svälla i 10 minuter
19 Spara
Kalkon

Kalkon

Ta ur inkråmet, d v s lever, muskelmage, hjärta och hals, ur kalkonen. Skölj kalkonen i kallt vatten och klipp av vingspetsarna
10 Spara
Slottsstek med gräddsås och ättiksgurka

Slottsstek med gräddsås och ättiksgurka

Jag gjorde slottsstek för ett tag sen och jag kommer definitivt att göra det igen. slottsstek,. Slottsstek1-1 1/2 kg fransyska2 gula lökar3 morötter4 msk tomatpuré3 msk svartvinbärsgeleSaltSvartpepparVatten5 dl gräddeSojaPressgurka1 gurka2 tsk salt2 dl vatten 1/2 dl socker3 msk ättikaDill eller persiljaGör så här
10 Spara
Fläskfilé i buljongsky

Fläskfilé i buljongsky

Önskar du skyn lite tjockare så ta upp köttet, fiska upp lagerbladen och släng dem och sen kan du reda av såsen med lite maizena, låt sjuda upp igen och smaka av med lite
Sökförslag och sidor