Ta ut plankorna och en placera en stekt abborrfilé på vardera planka, skeda över såsen. Värm en stekpanna och stek abborrfiléerna på varje sida några minuter så att de får färg
Här kommer ett enkelt recept på hollandaisesås som passar till fisk och grönsaksrätter. Det funkar inte att värma den här såsen, inte för mig i alla fall så ät den direkt eller ljummen
Ärtsås. Späd med grädde och mixa till en ganska tjock sås. 600 g abborrfilé. 1Ärtsås. 1600 g abborrfilé 1 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar 2 msk smör Ärtsås 1 pressad vitlöksklyfta 250 g frysta gröna ärter 1 tsk smör 2 dl matlagningsgrädde 3/4 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar Till servering 600 g dillkokt färskpotatis Sallad ,gärna med färsk spenat CitronklyftorSalta, peppra och stek fiskfiléerna i smör ,ca 1-2 minuter på varje sida i stekpannan
Häll över såsen. 600 g abborrfilé eller annan vit fisk, 60 gr purjolök, 3 msk smör, 1 msk tomatpuré, 1 dl torrt vitt vin, 3 dl Arla Köket syrad grädde, 1 tsk maizena, salt. Låt såsen sjuda ca 2 min. 600 g abborrfilé
Såsen. Abborrfilé med västerbottenost600 g abborrfilé, skinn- och benfri. Pepparrotsås2 dl vispgrädde 1/2 dl riven pepparrot (ur tub)1 dl mjölk1/2 tsk saltStek fiskarna hastigt på hög värme i smöret. 600 g abborrfilé
Grillad Abborre i folie jätteräkor på spett ochen pikantsås. Pikantsåsen. Pikantsåsen. Abborrfilé lagom för 2 st personer. Allt till såsen blandas samman och får stå i kylen ca 1 timme. 5 Pikantsåsen kan du välja att sätta på bordet så att alla kan själv försyna sig av den eller så monterar du färdigt på alla tallrikar en lagom stor klick
Det kunde vara kokt gädda med pepparotsås, stekt abborrfilé med kantareller, torsk med äggsås, stekt spätta eller stuvad lake (mamma intygar att det senare var gott)
En krämig nässelsoppa med nybakat rågbröd till, en byxad abborrfile stek i smör med en harsyresås, eller en sikfile med ängssyresmör och pressad potatis, det ni en försmak av sommaren
Lägg upp potatisen, fisken och en klick sås på tallrikarna. 4 st abborrfilé , (ca 600 g). 1. Skala och lägg Potatisarna i en kastrull med vatten och koka tills de är lagom mjuka
Häll såsen över cole slawen och blanda noga, ställ den kallt fram till serveringen. Lägg ut lök och grovt hackad persilja på ett fat som rymmer abborrfiléerna och häll på olja och citronsaft
Tillsätt hummerfond tills såsen får en vacker hummerfärg. Lägg ut abborrfiléerna på en skärbräda och salta och peppra, vänd på hälften av dem och fördela kräft/dillsmöret direkt på den okryddade sidan
Börja med såsen. Stek abborrfiléerna ett par minuter på varje sida i en varm panna med smör och olja. Smaka av balansen mellan ättika och socker, såsen ska smaka ungefär som den man gör till dillkött