Tillsätt vin, lax, tomatpuré, oliver, kapris, vitlök, salt och timjan. 1 vitlöksklyfta. Smula fiskbuljongtärningarna i en stor kastrull och häll på vattnet
0,5 kg rödbeta 100 g palsternacka 300 g vitkål 2 rödlökar 2 morötter 100 g rotselleri 1,5 l grönsaksbuljong 300 g korv (av favoritsort) 3 klyfta vitlök 3-4 kvist färsk timjan 3 lagerblad salt peppar smör, till stekning (eller olivolja) färsk bladpersilja, till garnering gräddfil, till garnering
Skala och finhacka löken och vitlöken. När vi var i Riga brukade vi passa på att äta på en restaurang som serverade pelmeni, vilket man kan säga är en rysk variant av fylld pasta
Finhacka vitlöken, hacka löken, paprikan, chilin och morötterna och stek i hälften smör och hälften olivolja tills lök sorterna känns mjuka men inte fått färg
Mixa ihop spenaten med senap, vitlök och en deciliter av vardera majonnäsen och yoghurten. 3 dl grekisk eller rysk yoghurt - jag hade rysk. 2 vitlöksklyftor. 3 dl grekisk eller rysk yoghurt - jag hade rysk. 2 vitlöksklyftor 1 msk italiensk salladskrydda