Tillsätt vin, lax, tomatpuré, oliver, kapris, vitlök, salt och timjan. 1 dl torrt vitt vin. Smula fiskbuljongtärningarna i en stor kastrull och häll på vattnet
Häll över buljongen till den övre markeringen och toppa med kryddor och vin / vinäger. För att vara helt ärlig har jag funderat på att göra en rysk rödbetssoppa i årtionden men inte kommit till skott
För 4 personer60g torkade Karl-Johansvampar (blötläggs)2st finhackade Scharlottenlökar1dl vitt vin½ l grädde1msk kycklingfond30g smörS/P. Slå på vitt vin och fonden låt sjuda 5 minuter och slå sedan på grädden. Lågkolhydratsbröd1,5 dl mandelmjöl1,5 dl pofiber1,5 msk fiberhusk1-2 tsk bakpulver (en del tycker det blir besk smak med för mycket bakpulver)1 tsk salt2 ägg2 dl rysk yoghurt eller creme fraiche eller liknande3 msk vatten eller mjölk3 msk smält smör eller kokosfettsesamfrön + uppvispat ägg. 2 dl rysk yoghurt eller creme fraiche eller liknande
dl vit vin. Koka musslorna med vinet i några minuter tills skalen öppnat sig. Blanda allt i en bunke och dressa med olivolja, citronvinegrette, pressad citron, salt och vitpeppar
Små fina sparris-skott, rysk caviar som matchade upp purjolöksaskan och små fina syrade gurkor och lökar, det blev som en tavla för ögat - och för gommen
Råstekta potatisrösti och någon sorts polsk stekost (som jag bytt ut mot halloumi – funkar perfekt) och sedan en mustig och senapskryddad svampstuvning, lite lik den i en rysk biff stroganoff
Som det vita surbrödet, en specialitet i San Francisco, Stillahavsostron med röd pepparsås, rumaki, friterade krabbollar, möra jättelika biffar, ananasdrinkar, rysk saltgurka, dumplings, gefillte Fisch, clam chowder, Eggs benedict, sushi, tortillas och guacamole
"Tvingade" Adam att städa sitt rum och toan medan jag grejade med den övriga maten i köket. Men något har hänt - det var inte gott med vare sig vin eller choklad och "orkade" inte ens äta upp chokladbiten