Rysk vinäger recept

Borsjtj- Rysk rödbetssoppa

Borsjtj- Rysk rödbetssoppa

Smaka av med lite vinäger, salt och peppar. Borsjtj är en klassisk rysk rödebtssallad som är enkel att göra
Rysk kall rödbetssoppa - Svekoljnik

Rysk kall rödbetssoppa - Svekoljnik

Tillsätt vinägern. 5 msk rödvinsvinäger. Skala och skär rödbetorna i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull och häll på vatten och buljongtärningar
Rysk rödbetssoppa

Rysk rödbetssoppa

Smaka av med vinäger och ev. I dag blir det ett recept på en mycket god rysk rödbetssoppa. Även detta recept är taget från 'Vår kokbok' och där kallas soppan borsjtj - rysk rödbetssoppa Jag tror att borsjtj ursprungligen kommer från Ukraina, men det finns varianter av denna härliga rödbetssoppa i flera av länderna på andra sidan Östersjön
Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Smaka av med salt, peppar och vinäger. 1 msk vinäger. Borsjtj, rysk rödbetssoppa 4 personer). 1 msk vinäger
Rysk rödbetssoppa

Rysk rödbetssoppa

Lägg nu i de sista rivna rödbetorna och droppa ner vinägern. 1 msk vinäger. Skala och riv rödbetor, lök och morot (spara ca 1 dl rödbetsriv som ska läggas i mot slutet för att ge soppan en intensiv djupröd färg)
Mikrobloggat: Borsjtj - rysk rödbetssoppa

Mikrobloggat: Borsjtj - rysk rödbetssoppa

Häll över buljongen till den övre markeringen och toppa med kryddor och vin / vinäger. För att vara helt ärlig har jag funderat på att göra en rysk rödbetssoppa i årtionden men inte kommit till skott
Borsjtj – rysk rödbetssoppa

Borsjtj – rysk rödbetssoppa

Smaka av med lite vinäger, salt och peppar. 1 msk vinäger. Rödbetssoppa är en rätt jag regelmässigt tillagat sedan slutet av 70-talet, jag gör alltid en stor sats, receptet kan utan problem räknas upp såväl en eller två gånger, då rödbetssoppa är perfekt att frysa in
Kall currysås med äpple

Kall currysås med äpple

Mixa ägg, vinäger, senap, salt, peppar och curry i matberedare. 1 tsk vitvinsvinäger. 1 - 2 dl turkisk/rysk yoghurt eller crème fraiche
Borsjtj

Borsjtj

Rysk rödbetssoppa, jag gör den vegetarisk idag eftersom det är måndag. Smaka av med salt och vinäger. 1 msk rödvinsvinäger. 1 msk rödvinsvinäger
3 sorters sill i sista minuten !

3 sorters sill i sista minuten !

Vispa ihop senap, sötning, salt, peppar och vinäger i en skål. 420g 5-minuterssill 1dl majonnäs 1dl rysk yoghurt 1. annat sötningsmedel1krm salt½krm vitpeppar1msk vitvinsvinäger1dl rapsolja1dl hackad färsk dill. 1dl majonnäs 1dl rysk yoghurt 1
Tzatziki (LCHF)

Tzatziki (LCHF)

Lite lagom oortodoxt har jag valt att använda rysk yoghurt i mitt recept. Vitvinsvinäger kan kännas lite bakvänt att använda i tzatziki , det gjorde det i alla fall för mig första gången jag provade
Asada de tira i ugn

Asada de tira i ugn

Jag hade också en spansk matig sallad som heter Ensalada rusa (rysk sallad). Vitvinsvinäger. Rysk sallad