Smaka av med vinäger och ev. I dag blir det ett recept på en mycket god rysk rödbetssoppa. Även detta recept är taget från 'Vår kokbok' och där kallas soppan borsjtj - rysk rödbetssoppa Jag tror att borsjtj ursprungligen kommer från Ukraina, men det finns varianter av denna härliga rödbetssoppa i flera av länderna på andra sidan Östersjön
Lägg nu i de sista rivna rödbetorna och droppa ner vinägern. 1 msk vinäger. Skala och riv rödbetor, lök och morot (spara ca 1 dl rödbetsriv som ska läggas i mot slutet för att ge soppan en intensiv djupröd färg)
Smaksätt med vinäger och eventuellt örsalt. Rödbetor är jag också galen i, och igår gjorde jag en rysk rödbetssoppa som var lite mer matig än den jag gjorde förra veckan
Häll över buljongen till den övre markeringen och toppa med kryddor och vin / vinäger. För att vara helt ärlig har jag funderat på att göra en rysk rödbetssoppa i årtionden men inte kommit till skott
Smaka av med lite vinäger, salt och peppar. 1 msk vinäger. Rödbetssoppa är en rätt jag regelmässigt tillagat sedan slutet av 70-talet, jag gör alltid en stor sats, receptet kan utan problem räknas upp såväl en eller två gånger, då rödbetssoppa är perfekt att frysa in
Lite lagom oortodoxt har jag valt att använda rysk yoghurt i mitt recept. Vitvinsvinäger kan kännas lite bakvänt att använda i tzatziki , det gjorde det i alla fall för mig första gången jag provade