Alltså riset, mina vänner, här snackar vi rysk roulette. Riset. När jag inte lyckas, och sitter med en kall kompakt ris-hög i gapet så spelar det ingen roll hur fräsch laxbiten inuti må vara
Ikväll blir det dock en helt annan snabb vardagsfavorit här, Rysk köttfärspanna och det receptet hittar ni här Det är Pärlan som har önskat middagen ikväll och jag ska förbereda lite nu här innan jag drar ut på min logistikrunda till fotbollsplanen
Rätten består av kokt lammkött som läggs över en bädd av bröd (khubz) och ris toppad med rostade pinjenötter och mandlar samt lök och persilja med en yoghurtsås
I en scen var Erik en rysk matkock som bara ville ha vodka i sin mat och jag var yogatjejen som kastade hans flaska och bad honom följa min andliga väg
Servera omgående, med rysk yoghurt, lönnsirap och färska bär. Hade tidigare spanat ordentligt med blåbärsris och tänkte i min enfald att i år ska jag minsann plocka blåbär och fylla frysen