Rysk morot recept

Rysk Rödbetssoppa Borsjtj

Rysk Rödbetssoppa Borsjtj

Grov-riv morot och vitkål, grovhacka löken och finhacka vitlöksklyftan. 1 morot. Skala alla rödbetor och grovriv dem, spara en rödbeta till senare
Rysk laxsoppa II

Rysk laxsoppa II

Skala och skär moroten i tunna slantar. Fräs purjolök, morot, selleri och vitlök i lite matfett några minuter utan att det får färg
Borsjtj- Rysk rödbetssoppa

Borsjtj- Rysk rödbetssoppa

Borsjtj är en klassisk rysk rödebtssallad som är enkel att göra. Borsjtj- Rysk rödbetssoppa. Den har en vacker färg och en väldigt god smak
Rysk salladstårta

Rysk salladstårta

Riv morot (ca1 st) direkt ovanpå löken och stryk på ett lager med majonnäs så att det ska bli täckt (vitt)
Rysk laxsoppa

Rysk laxsoppa

Smula fiskbuljongtärningarna i en stor kastrull och häll på vattnet. Låt koka upp. Strimla morötter, palsternacka, rotselleri, purjolök och gul lök
Schilianka, rysk laxsoppa

Schilianka, rysk laxsoppa

Ett recept som jag fick av en kollega och vän så tyvärr vet jag inte var det ursprungligen kommer ifrån
Rysk rödbetssoppa

Rysk rödbetssoppa

I dag blir det ett recept på en mycket god rysk rödbetssoppa. Även detta recept är taget från 'Vår kokbok' och där kallas soppan borsjtj - rysk rödbetssoppa Jag tror att borsjtj ursprungligen kommer från Ukraina, men det finns varianter av denna härliga rödbetssoppa i flera av länderna på andra sidan Östersjön
Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Skala och strimla grönsakerna och löken tunt. Fräs grönsakerna i smör eller olivolja i en rymlig kastrull i 3-4 minuter, utan att de tar färg
Rysk rödbetssoppa med ingefärskräm

Rysk rödbetssoppa med ingefärskräm

1 st morot. Skär ingefäran i papperstunna skivor. Skala och klyfta löken. Skala och skiva morötterna. Kärna ur och hacka pepparfrukten
Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Borsjtj, rysk rödbetssoppa

0,5 kg rödbeta 100 g palsternacka 300 g vitkål 2 rödlökar 2 morötter 100 g rotselleri 1,5 l grönsaksbuljong 300 g korv (av favoritsort) 3 klyfta vitlök 3-4 kvist färsk timjan 3 lagerblad salt peppar smör, till stekning (eller olivolja) färsk bladpersilja, till garnering gräddfil, till garnering
Rysk rödbetssoppa

Rysk rödbetssoppa

Skala och riv rödbetor, lök och morot (spara ca 1 dl rödbetsriv som ska läggas i mot slutet för att ge soppan en intensiv djupröd färg). 1 st morot
Ensaladilla Rusa - Rysk sallad

Ensaladilla Rusa - Rysk sallad

Skala potatis och morötter - dela i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten. Lägg upp på ett skärbräde och hacka till små bitar
Selyodka pod shuboy- Rysk matjessilltårta

Selyodka pod shuboy- Rysk matjessilltårta

Riv morot, rödbetor och potatis på grova sidan av rivjärnet. “Selyodka pod shuboy” betyder “sill under pälstäcke” och är kallad efter en rysk pälskappa som värmer under vintern
Borsjtj - rysk rödbetssoppa

Borsjtj - rysk rödbetssoppa

11 morot. 11 krm peppar (efter smak)1 Skala rödbetor, lök och morot, ansa vitkålen. 6 råa rödbetor
Vegetarisk pelmeni (fylld rysk pasta)

Vegetarisk pelmeni (fylld rysk pasta)

Pelmeni med champinjoner och morot. När vi var i Riga brukade vi passa på att äta på en restaurang som serverade pelmeni, vilket man kan säga är en rysk variant av fylld pasta