I dag blir det ett recept på en mycket god rysk rödbetssoppa. Även detta recept är taget från 'Vår kokbok' och där kallas soppan borsjtj - rysk rödbetssoppa Jag tror att borsjtj ursprungligen kommer från Ukraina, men det finns varianter av denna härliga rödbetssoppa i flera av länderna på andra sidan Östersjön
0,5 kg rödbeta 100 g palsternacka 300 g vitkål 2 rödlökar 2 morötter 100 g rotselleri 1,5 l grönsaksbuljong 300 g korv (av favoritsort) 3 klyfta vitlök 3-4 kvist färsk timjan 3 lagerblad salt peppar smör, till stekning (eller olivolja) färsk bladpersilja, till garnering gräddfil, till garnering
Denna innehåller även morot och vitkål. Rödbetor är jag också galen i, och igår gjorde jag en rysk rödbetssoppa som var lite mer matig än den jag gjorde förra veckan
Riv morot, rödbetor och potatis på grova sidan av rivjärnet. “Selyodka pod shuboy” betyder “sill under pälstäcke” och är kallad efter en rysk pälskappa som värmer under vintern
Pelmeni med champinjoner och morot. När vi var i Riga brukade vi passa på att äta på en restaurang som serverade pelmeni, vilket man kan säga är en rysk variant av fylld pasta