110g rysk yoghurt (kvarg eller kesella). 3 bananer 3 ägg 110g rysk yoghurt (kvarg eller kesella). När Sveriges Mästerkock gick på tv satt jag och Ella fastklistrade framför tv-apparaten, i alla fall fram till veckan då falkenbergstjejen Lovisa Berg åkte ut
Den mildras såklart lite när man toppar med yoghurt, gräddfil eller kvarg. Servera med en klick yoghurt, gräddfil eller kvarg och massor av färsk koriander
Små fina sparris-skott, rysk caviar som matchade upp purjolöksaskan och små fina syrade gurkor och lökar, det blev som en tavla för ögat - och för gommen
Där kan ni även läsa vad det är för skillnad mellan Turkisk, Grekisk och Rysk yoghurt om ni inte visste det (det visste i varje fall inte jag i början)
Lägg en stor klick rysk yoghurt bredvid bären och toppa med lime- och sockerblandningen. Blanda honung med kardemumma och varva sedan kvarg med bär och kardemummahonung
Smöret smälts på låg värme, tillsätt kvargen under omröring. 1 kg kvarg. Äggulorna lätt uppvispade med sockret rörs ner i kastrullen, blandningen får inte koka
Pasha är en rysk påskefterrätt som är vanligt förekommande även i Finland. Jag gör min pasha med endast kvarg, men en del pasharecept innehåller även smetana
2½ dl kvarg. Alla ingredienser blandas väl med trägaffel eller assistent. Massan packas i en helst hög form, fodrad med gasväv (eller ett stort kaffefilter) och får rinna av och stelna på ett svalt ställe