Rysk kvarg recept

GLUTENFRIA BANANMUFFINS MED PEPPARKAKSKRYDDOR

GLUTENFRIA BANANMUFFINS MED PEPPARKAKSKRYDDOR

110g rysk yoghurt (kvarg eller kesella). 3 bananer 3 ägg 110g rysk yoghurt (kvarg eller kesella). När Sveriges Mästerkock gick på tv satt jag och Ella fastklistrade framför tv-apparaten, i alla fall fram till veckan då falkenbergstjejen Lovisa Berg åkte ut
Indisk korma med halloumi och kikärter

Indisk korma med halloumi och kikärter

Den mildras såklart lite när man toppar med yoghurt, gräddfil eller kvarg. Servera med en klick yoghurt, gräddfil eller kvarg och massor av färsk koriander
Pasjka/Paschka

Pasjka/Paschka

Nu såhär i påsktider så ville jag prova att göra ett ryskt bakverk eller dessert eller vad man ska säga
Mellis ska vara enkelt, kul och nyttigt!

Mellis ska vara enkelt, kul och nyttigt!

Där kan ni även läsa vad det är för skillnad mellan Turkisk, Grekisk och Rysk yoghurt om ni inte visste det (det visste i varje fall inte jag i början)
Dagens recept: Pasjka

Dagens recept: Pasjka

Det här är en traditionell rysk påskefterrätt, som det kanske kan vara roligt att pröva på. Blanda det smälta matfettet med socker, kvarg och äggulor
3 sensomriga och bäriga efterrätter

3 sensomriga och bäriga efterrätter

Lägg en stor klick rysk yoghurt bredvid bären och toppa med lime- och sockerblandningen. Blanda honung med kardemumma och varva sedan kvarg med bär och kardemummahonung

lindahls produkter syrade

Rysk Yoghurt. Kvarg naturell ekologisk. Kvarg med granatäpple. Kvarg med blåbärsmak. Kvarg med hallonsmak laktosfri

Pasha, rysk påskdessert

Smöret smälts på låg värme, tillsätt kvargen under omröring. 1 kg kvarg. Äggulorna lätt uppvispade med sockret rörs ner i kastrullen, blandningen får inte koka

Rysk pasha

Blanda kvargen, smetanan, den vispade grädden, sockret och äggulan. 500 g kvarg. Tillsätt russin och mandelflarn efter behag

Pasha

Pasha är en rysk påskefterrätt som är vanligt förekommande även i Finland. Jag gör min pasha med endast kvarg, men en del pasharecept innehåller även smetana

Påskpasha

2½ dl kvarg. Alla ingredienser blandas väl med trägaffel eller assistent. Massan packas i en helst hög form, fodrad med gasväv (eller ett stort kaffefilter) och får rinna av och stelna på ett svalt ställe

Tips på tillsatsfria matvaror

yoghurt turkisk, grekisk, rysk. kvarg. kvarg. Tips på tillsatsfria matvaror. Postat av HEALTHYLICIOUS ♥ Healthy IS Delicious ♥ i Du är vad du äter