Rysk fraiche recept

Rysk biff stroganoff

Rysk biff stroganoff

400 g biff (löv- eller ryggbiff passar bra) 1 gul lök 250 g champinjoner rapsolja (till stekning) 3 msk tomatpuré 1 msk vetemjöl 2 dl vatten, hett 1 msk worcestersås (valfritt) 2 tsk dijonsenap 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 dl crème fraîche 1 msk färsk persilja, finhackad att strö över
Rysk biff stroganoff

Rysk biff stroganoff

4 portioner. 400 g biff (löv- eller ryggbiff passar bra). 1 gul lök. 250 g champinjoner . rapsolja (till stekning)
Rysk honungstårta - Medovik

Rysk honungstårta - Medovik

Tillsätt crème fraiche och vanilj samt smält gelatin och blanda väl. Ett rysk besök i mitt kök. Medovik är en klassiskt traditionell rysk honungstårta
Rysk rödbetssoppa

Rysk rödbetssoppa

Den som vill kan vid serveringen ha i en klick smetana eller crème fraiche i soppan men jag föredrar att äta min soppa utan det
Rysk äppelkaka

Rysk äppelkaka

Sätt ugnen på 250 grader. Kavla ut degplattorna och klä en pajform. Fyll formen med de tunt skivade äpplena
Rysk pytt i panna

Rysk pytt i panna

c 2 dl gräddfil eller creme fraiche. Råstek små potatistärningar fint för sig, salta och peppra. Mosa ner och stek färsen i en het panna, krydda och blanda i senap, purjolök, rödbetor och ättiksgurka och lite rödbetsspad
Rysk lövbiff

Rysk lövbiff

RYSK LÖVBIFF. Den här ryska varianten serverar man naturligtvis med litet crème fraîche. Lövbiff är alltid lika gott och trevligt att servera
Rysk Påskbröd - Kulich

Rysk Påskbröd - Kulich

Du får en tjock smet, trögflytande som creme fraiche. KULICH - RYSK PÅSKBRÖD. 3 msk creme fraiche. 3 msk creme fraiche
Vegetarisk pelmeni (fylld rysk pasta)

Vegetarisk pelmeni (fylld rysk pasta)

På toppen hade vi lite crème fraiche och ketchup. När vi var i Riga brukade vi passa på att äta på en restaurang som serverade pelmeni, vilket man kan säga är en rysk variant av fylld pasta
Borsjtj – rysk rödbetssoppa och grillad smörgås

Borsjtj – rysk rödbetssoppa och grillad smörgås

Borsjtj - rysk rödbetssoppa och grillad smörgås Print Författare. El Ingredienser 7 rödbetor 2 gula lökar 2 morötter 1 liten bit rotselleri 2 palsternackor 2 lagerblad 3 köttbuljongtärningar 1 kruka bladpersilja 1,5 liter vatten Salt, svartpeppar 500 g grytbitar av lamm Gör så här Man kan göra den ryska rödbetssoppan på en mängd olika sätt och normalt brukar jag finskära och strimla rödbetor och morötter, gärna i en matberedare, men jag gjorde soppan dagen innan vi skulle äta den och visste att jag skulle låta den koka länge, så därför skar jag rotfrukterna med den grövsta delen av mandolinen, så de inte skulle koka sönder för mycket. Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela via LinkedIn (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster) 2 gula lökar 2 morötter 1 liten bit rotselleri 2 palsternackor 2 lagerblad 3 köttbuljongtärningar 1 kruka bladpersilja 1,5 liter vatten Salt, svartpeppar 500 g grytbitar av lamm Gör så här Man kan göra den ryska rödbetssoppan på en mängd olika sätt och normalt brukar jag finskära och strimla rödbetor och morötter, gärna i en matberedare, men jag gjorde soppan dagen innan vi skulle äta den och visste att jag skulle låta den koka länge, så därför skar jag rotfrukterna med den grövsta delen av mandolinen, så de inte skulle koka sönder för mycket
Borsjtj – rysk rödbetssoppa

Borsjtj – rysk rödbetssoppa

Servera soppan med en klick gräddfil eller crème fraiche. Rödbetssoppa är en rätt jag regelmässigt tillagat sedan slutet av 70-talet, jag gör alltid en stor sats, receptet kan utan problem räknas upp såväl en eller två gånger, då rödbetssoppa är perfekt att frysa in
Godaste LCHF-frallorna jag testat!

Godaste LCHF-frallorna jag testat!

2 dl rysk yoghurt eller creme fraiche eller liknande. 2 ägg 2 dl rysk yoghurt eller creme fraiche eller liknande
Kall currysås med äpple

Kall currysås med äpple

Lägg över majonnäsen i en skål, blanda med avrunnen yoghurt/crème fraiche och grovrivet äpple. 1 - 2 dl turkisk/rysk yoghurt eller crème fraiche
Det mjölfria brödet, (LCHF)

Det mjölfria brödet, (LCHF)

För mjölkfritt använd kokosgrädde/havre crème fraiche ). För mjölkfritt använd kokosgrädde/havre crème fraiche)