Rysk borsjtj recept

Rysk Rödbetssoppa Borsjtj

Rysk Rödbetssoppa Borsjtj

Grov-riv morot och vitkål, grovhacka löken och finhacka vitlöksklyftan. Skala alla rödbetor och grovriv dem, spara en rödbeta till senare
Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Skala och strimla grönsakerna och löken tunt. Fräs grönsakerna i smör eller olivolja i en rymlig kastrull i 3-4 minuter, utan att de tar färg
Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Borsjtj, rysk rödbetssoppa 4 personer). Ingredienser (4 personer). 5-7 Rödbetor. 2 lökar. 2 klyftor vitlök. 250 g vitkål
Borsjtj – rysk rödbetssoppa och grillad smörgås

Borsjtj – rysk rödbetssoppa och grillad smörgås

Borsjtj - rysk rödbetssoppa och grillad smörgås Print Författare. El Ingredienser 7 rödbetor 2 gula lökar 2 morötter 1 liten bit rotselleri 2 palsternackor 2 lagerblad 3 köttbuljongtärningar 1 kruka bladpersilja 1,5 liter vatten Salt, svartpeppar 500 g grytbitar av lamm Gör så här Man kan göra den ryska rödbetssoppan på en mängd olika sätt och normalt brukar jag finskära och strimla rödbetor och morötter, gärna i en matberedare, men jag gjorde soppan dagen innan vi skulle äta den och visste att jag skulle låta den koka länge, så därför skar jag rotfrukterna med den grövsta delen av mandolinen, så de inte skulle koka sönder för mycket. Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela via LinkedIn (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster) 2 gula lökar 2 morötter 1 liten bit rotselleri 2 palsternackor 2 lagerblad 3 köttbuljongtärningar 1 kruka bladpersilja 1,5 liter vatten Salt, svartpeppar 500 g grytbitar av lamm Gör så här Man kan göra den ryska rödbetssoppan på en mängd olika sätt och normalt brukar jag finskära och strimla rödbetor och morötter, gärna i en matberedare, men jag gjorde soppan dagen innan vi skulle äta den och visste att jag skulle låta den koka länge, så därför skar jag rotfrukterna med den grövsta delen av mandolinen, så de inte skulle koka sönder för mycket
Borsjtj – rysk rödbetssoppa

Borsjtj – rysk rödbetssoppa

Rödbetssoppa är en rätt jag regelmässigt tillagat sedan slutet av 70-talet, jag gör alltid en stor sats, receptet kan utan problem räknas upp såväl en eller två gånger, då rödbetssoppa är perfekt att frysa in
Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Borsjtj, rysk rödbetssoppa

0,5 kg rödbeta 100 g palsternacka 300 g vitkål 2 rödlökar 2 morötter 100 g rotselleri 1,5 l grönsaksbuljong 300 g korv (av favoritsort) 3 klyfta vitlök 3-4 kvist färsk timjan 3 lagerblad salt peppar smör, till stekning (eller olivolja) färsk bladpersilja, till garnering gräddfil, till garnering
Borsjtj- Rysk rödbetssoppa

Borsjtj- Rysk rödbetssoppa

Borsjtj är en klassisk rysk rödebtssallad som är enkel att göra. Borsjtj- Rysk rödbetssoppa. Den har en vacker färg och en väldigt god smak
Borsjtj a la Tina

Borsjtj a la Tina

Skär köttet i bitar. Bryn köttet i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Skala alla rotfrukter och skär dom i fina strimlor
Borsjtj

Borsjtj

Rysk rödbetssoppa, jag gör den vegetarisk idag eftersom det är måndag. Om man inte vill ha den vegetarisk passar några skivor kryddstark korv bra
Rysk rödbetssoppa

Rysk rödbetssoppa

Även detta recept är taget från 'Vår kokbok' och där kallas soppan borsjtj - rysk rödbetssoppa Jag tror att borsjtj ursprungligen kommer från Ukraina, men det finns varianter av denna härliga rödbetssoppa i flera av länderna på andra sidan Östersjön
Borsjtj med marinerad tofu

Borsjtj med marinerad tofu

Nu när ryssvintern är tillbaka igen, vad passar väl då bättre än lite rysk soppa. Vi lagar oss en rejäl sats med borsjtj, den traditionella rödbetssoppan, lägger till lite röda linser och toppar den med marinerad tofu
Borsjtj - Rysk rödbetssoppa

Borsjtj - Rysk rödbetssoppa

Men nu fick det bli av igen, eftersom jag skulle ha en rysk bloggfest. Ett recept ur Nya Annas Mat av Anna Bergenström

Vegansk Borsjtj - Rysk Rödbetsoppa

En löjligt billig och god soppa som dessutom är lätt att göra. 2 portioner. Ingredienser. 1 rödbeta. 3 potatisar

Borsjtj - rysk rödbetssoppa

Klassiska ryska tillbehör är smetana och piroger. 1. Lägg undan en rödbeta till sista momentet av receptet
Babushkin borsjtj

Babushkin borsjtj

Kära bloggläsare,Idag skall ni få lära er att laga mormors borsjtj. Borsjtjtips gavs till mig och dessa finner ni nedan