KULICH - RYSK PÅSKBRÖD. Jag fyllde mina bröd med kanderade apelsinskal och torkade blåbär som hade blötlagts i varmt vatten ca 30 minuter och sen blandats med 1 msk god cognac och fick dra i 30 minuter till
Servera omgående, med rysk yoghurt, lönnsirap och färska bär. Hade tidigare spanat ordentligt med blåbärsris och tänkte i min enfald att i år ska jag minsann plocka blåbär och fylla frysen
ex med Rysk yoghurt eller Smetana smaksatt med vaniljpulver och ev lite vispgädde för att få upp fetthalten och få en lösare konsistens, ta gärna några tinade hallon, blåbär eller jordgubbar till förutom granolan
Istället för grädde kan du ta Rysk yoghurt/Kesella med blåbär (ev. Börja med att blanda allt utom mandelmjölet i en bunke och vispa (med elvisp) tills det blir en jämn smet
Då brukar jag svänga ihop denna dessertsmoothie som känns extra lyxig med rysk youghurt. 0,5 dl blåbär. 1 dl rysk youghurt. 0,5 dl blåbär. 1 dl rysk youghurt
Hon serverade mig det som dessert en gång, med en topping av färska blåbär. 1 dl yoghurt (rysk, turkisk eller grekisk)3/4 dl riven kokosvalfri toppingDet är min goa vän Signis som har introducerat mig för denna magiska lille morgon kompanjon
Men Najni insåg snabbt att ordet ”blåbärsfromagemousse” inte klingar speciellt väl, och bestämde sig därför för att dagens recept nog är en mousse ändå