Svarta linser/belugalinser- är gnistrande svarta linser som liknar rysk belugakaviar. Kikärtor- kommer ursprungligen från gamla Mesopotamien, men odlas numera i Medelhavsländerna
Värm ärtor enligt anvisning på förpackningen. lägg upp ärtor, gurka och mango chutney i skålar. 200 gr gröna ärtor. 1 dl rysk yoghurt. 200 gr gröna ärtor. 1 dl rysk yoghurt
Rysk sallad En härlig spansk klassiker. Koka potatis, morötter och ärtor. gröna ärtor150 gr tonfisk i olivolja ( typ yellowfin tuna = atun claro )100 gr gröna oliver med pimiento 2 ägg - till dekoration2,5 - 3 dl majonäs - så mycket som ingredienserna kräverhavssaltsvartpepparSkär potatis och morötter i ca 1,5 cm bitar. 100 gr gröna ärtor
konserverade små ärtor utan spad. Skala morötter och potatis och skär dem i små tärningar. Hacka äggen. Häll av vattnet från tonfisken och dela den i små bitar
Hennes sambos mamma är rysk (minns jag rätt nu. - kokta morötter (snåla ej)- kokt potatis- saltgurka (snåla ej)- små gröna ärtor- kokta ägg (snåla ej)- lök- surt (grönt) äpple- kokt skinka eller kycklingfilé- majonäsAlla ingredienser ska småhackas (smått) och blandas ihop med majonäs
Veckans första retrorätt var Kyckling Kiev och till det en rysk varm sallad. Koka först upp potatis och morötter, häll i selleri, bönor och ärtor efter ca halva koktiden (kanske lite mer)
Feta mejeriprodukter, exempelvis smör, vispgrädde, creme fraiche, rysk yoghurt, ostar m. Ovanjordsgrönsaker med undantag från baljväxter (baljväxter, exempelvis ärtor, majs och bönor innehåller ofta mycket kolhydrater)