Ryggfile av torsk crème fraîche recept

Torsk med purjo

Torsk med purjo

Bitar av fiskfilén eller portionsbitar avryggfile kryddas med salt och lite peppar. Sedan följer min egen favorit som kanske inte alltid blir så vacker
Kockduell april 2014

Kockduell april 2014

Vår tur att kavla upp ärmarna och visa vad vi kan prestera i vårt kök. Smörstekt torskrygg med morotspuré, söta brödkrutonger och syrlig smörsås

Saffransinkokt torsk

Smaka av med salt, peppar och ev mer citronsaft. Blanda honung och crème fraiche, citronsaft och skal. Skär torsken i fyrkanter och lägg i en form

Torskrygg med kantarellsås

Naturligtvis går det bra att använda andra typer av svamp. Blanda ner crème fraiche och philadelphia. Den här första gången blir det god och smakrik kantarellsås till en bit mild torsk

Torsk med räksallad, primörer och romsås

Häll av spadet från räkorna. Krav- eller MSC-märkt. 600 g torskfilé. 2 dl crème fraiche. Krydda fisken med salt och låt stå i rumstemperatur ca 10 minuter

Fina fisken!

Ta fisken ur ugnen när den är klar och häll av spadet. Blanda ihop champinjonosten med crème fraichen. Ryggfileavtorsk 6 bitar ca 740 g. 2 st champinjonost på tub från Kavli à 300 g. 5 dl crème fraiche

Chilifisk med grönt

, 1 pkt Ryggfilé avTorsk 390g. 1 pkt lätt crème fraiche paprika chili. Dela den lätt tinade fisken och grönsakerna i grova bitar och lägg i glas-eller keramikgryta, Slå ev