1st zucchini i fina strimlor. Salta och peppra ryggbiffen, grilla på båda sidorna tills du får en kärntemperatur på 52grader. 1st zucchini i fina strimlor
Zucchini- och tomatgratäng. Skiva zucchinin tunt och lägg i en smord form. Zucchini- och tomatgratäng. 600 g ryggbiff. 2 st zucchini. La Carta Salice Salentino 600 g ryggbiff. 2 st zucchini
Skölj och strimla zucchini, purjolök, rödkål samt salladslök. Woka några sekunder och tillsätt sedan zucchini, purjolök och rödkål en ingrediens i taget
Smörstekt zucchini är också väldigt gott istället för pasta. Biff i Currysås 100 gr Ryggbiff 1 dl grovt strimlad Purjolök 1 dl röd Taggsvamp i bitar 1½ dl Grädde 2 msk Smör 1 krm Curry Några droppar Worcestersauce Havssalt och nymald Vitpeppar 1 Morot Strimla biffen och purjolöken
Enligt receptet skall salladen serveras till stekt ryggbiff eller entrecote (som man skär i bitar). Sallad till köttca 4 port1 påse sallad (ICA´s medelhavsmix) (Jag drygade ut med lite mer babyspenat och ruccola som vi hade i kylen)2 röda paprikor 1 zucchini 2 msk skånsk senap1 msk vitvinsvinäger1/2 dl rapsolja salt och peppar1 dl pinjenötter1 rödlök75 g färsk parmesanost Dela paprikan på längden, tag bort kärnhuset. Skär zucchinin i skivor (ca 1 cm tjocka). Rosta i 250 grader i ca 20 min eller tills skinnet på paprikan mörknar (vänd zucchinibitarna efter halva tiden)
Några favoriter har jag ju som soja, sambal oelek, chilisås, chilikrydda [som jag för övrigt nästan alltid har på zucchinin när jag steker den som hamnade i salladen igår], flytande honung, och matlagningssgrädde och creme fraiche finns ofta med i det jag lagar
Sedan ska det vara bitar från hela djuret, inte bara ryggbiff, eller entrecote, eller filé, eller lättillgängliga och ”enkla” bitar utan jag väljer gärna kinder, svansar, flankar och ben så jag känner att man respekterar och vördar hela djuret
Servera exempelvis kyckling eller tunt skuren ryggbiff till. Dela zucchini och gurka på mitten och skala långa remsor med en osthyvel som du sedan skär i mindre strimlor