Jäklar i mig vilken god ryggbiff jag fick till igår. Grillade den hel på indirekt värme och serverade den med ugnsbakade egenodlade tomater, kryddsmör och sötpotatis
Sätt även in tomaterna med lite olivolja på, i ugnen och låt rosta tills de får lite färg. Salta och peppra ryggbiffsskivorna ordentligt och stek sedan i smör på båda sidor
Vi stekte också chilihalloumi till och serverade vattenmelon, spenat och små goda tomater. Till middag under helgen lagade jag till ryggbiff av kalv som jag serverade med en grönpepparsås och goda parmesanpotatisar som gratinerats i ugnen
Tomater. Skålla och skinna tomaterna. ca 2 kg ryggbiff. 10 tomater. ca 2 kg ryggbiff 4 msk smör Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak 5 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor, krossade 6 msk smör 1 dl strösocker 75 cl rött vin 1 dl kalvfond 3 dl vatten Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak Maizena, eventuellt 8-10 haricot verts/pers bacon 10 tomater Salt, efter smak Peppar, efter smak olivolja rosmarin socker, efter smak ca 8 bakpotatisar, eller flera små olja till fritering Salt, efter smak
Kärna ur tomaterna och tärna köttet fint. Låt ryggbiffen vila en stund innan det serveras. 1 förp Scan skivad Mörpack, Ryggbiff, ca 800 g. 3 st Plommontomater
Låt ryggbiffen marinera i pepparmarinaden. Parmesan- och tomatsmör. Grilla ryggbiffen. Skär upp parmesan- och tomatsmör i portionsbitar och lägg på köttet
Zucchini- och tomatgratäng. Häll över tomatkross och ajvar. Zucchini- och tomatgratäng. 600 g ryggbiff. 1 burk krossade tomater. La Carta Salice Salentino 600 g ryggbiff. 1 burk krossade tomater