Skiva rödlöken och låt den svetta ihop med det skivade baconet och vitlöken i en kastrull. Potatis och ryggbiff, det får ni lista ut själva Men lova mig att ni gör detta…
Ryggbiff med Klyftpotatis och Hemmagjord Bea. Till fyra personer köpte vi en hel ryggbiff på 1,2 kg, och det räckte även till två biffmackor (recept kommer i veckan)
Servera ryggbiffen med klyftpotatis, bearnaisesås och sallad. Du behöver4 portioner400 g ryggbiff1röd chili, finhackad1 pressad vitlökOlivoljaSmörFlingsaltSvartpeppar16 potatisarOlivoljaFlingsaltFärsk timjanRydbergs bearnaisesåsSalladGör såhärLåt ryggbiffen vara rumstempererad. Stek ryggbiffen 2 minuter på varje sida (rosarött kött). 400 g ryggbiff
Rödvinssås. ca 2 kg ryggbiff. ca 2 kg ryggbiff 4 msk smör Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak 5 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor, krossade 6 msk smör 1 dl strösocker 75 cl rött vin 1 dl kalvfond 3 dl vatten Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak Maizena, eventuellt 8-10 haricot verts/pers bacon 10 tomater Salt, efter smak Peppar, efter smak olivolja rosmarin socker, efter smak ca 8 bakpotatisar, eller flera små olja till fritering Salt, efter smak
600 g Ryggbiff. Tillagning. 1. Ta fram köttet, lägg det på en tallrik, häll på olivolja, flingsalt, svartpeppar, timjan och rosmarin så att det täcks runt om och låt stå i minst 1 timme
Ryggbiff med sås och sallad. Stek köttet på hög värme. Salt och peppar på. Servera med sallad och "Milles sås"2 dl crémefrachie 1 köttbuljong tärning1 tsk dijonsenap 2 msk rött vin1 tsk honung 1 kryddmått chilipeppar 1 tsk rosmarin Smält ihop och häll på
Låt inte morot och sparris ligga i den varma kastrullen för länge utan servera genast Ryggbiff. Ta fram ryggbiffen ur kylen och låt stå rumstempererat i ca 1 timme. Ryggbiff4 st biffar á 200 g 2 krm salt 2 krm nymalen svartpeppar 2 msk färsk hackad timjan 1 msk olivolja