Brödet jag valde är ett riktigt höjdarbröd, Skogaholms färdigskivade surdegslantbröd med havssalt. 300 g oxfilé el ryggbiff. 4 skivor finfranska, (ex-vis Skogaholm lantbröd med havssalt)
Bookmakertoast är en lyxig och varm macka med en bit grillat eller stekt kött som t ex ryggbiff, entrecote eller oxfilé, stark senap, tomat, äggula, riven pepparrot och sallad
4 skiva lantbröd. 2 st ryggbiff. Rosta eller grilla brödskivorna och bred på senap. Grilla biffarna, ca 2 minuter per sida, i en grillpanna eller över glödande grillkol
Confit Byaldi passade bra till stekt ryggbiff, men ännu bättre till grillade lammkotletter. Eventuella rester är underbart gott på rostad italienskt lantbröd, bredda med smör med skivad mozzarella, hackad timjan och toppade med resterna samt salt & peppar och olivolja ringlad överst
Confit Byaldi passade bra till stekt ryggbiff. Eventuella rester är underbart gott på rostad italienskt lantbröd, bredda med smör med skivad mozzarella, hackad timjan och toppade med resterna samt salt & peppar och olivolja ringlad överst
Vi åt den till ryggbiff med tomatklyftor och nygräddat franskt lantbröd. 4 portioner Tartiflette – fransk potatisgratäng med bacon och lök, krämig av vispgrädde och vit vin samt gratinerad med ost
Till 2 pers använde viKött & bröd- ca 300g ryggbiff i skivor (eller annat gott nötkött)- 4 skivor av ett stort butiksbakat bröd (gärna lite rustikare sort, lantbröd eller liknande)- en näve färsk timjan (ca 1/2-1/3 av en planta som man köper i mataffären)Salsa- ca 200g rostad paprika på burk (vikt utan spad)- en näve färsk persilja (eller fryst hackad, den ska ändå hackas)- en skvätt balsamvinäger och olivolja- salt och pepparPå mackan- sallad- lökSås- 2 dl lätt creme fraiche- riven pepparrotHacka timjanen grovt och vänd köttet i hacket tillsammans med lite olja, salt och pepparHacka ihop salsan, smaka av med salt och peppar, ev lite socker om det är för mycket vinägersmakBlanda ihop creme fraiche och pepparrot efter smak, skiva lökenStek köttet till önskad stekgrad i tex en grillpanna, lägg det sedan i salsan och låt det vila/marinera några minuterSkär brödet i ca 2cm tjocka skivor, stek det - gärna i grillpanna med smörTa upp köttet ur salsan och skär det i ganska tunna skivor. Tina ca 300g ryggbiff i skivor
Vi åt den till ryggbiff med tomatklyftor och nygräddat franskt lantbröd. 4 portioner Tartiflette - fransk potatisgratäng med bacon och lök, krämig av vispgrädde och vit vin samt gratinerad med ost
4 skivor mörkt lantbröd. 2 ryggbiffar. 1. Rosta eller grilla brödskivorna och bred på senap. 2. Grilla biffarna, ca 2 minuter per sida, i en grillpanna eller över glödande grillkol