Bären ställdes åt sidan medan köttet som hade fått sin kappa lätt skuren i remsor och gnidits med flingsalt och svartpeppar, nu tog över platsen i den varma ugnen
Skyn fick stå på lätt värme till det var dags att servera. Tog officiell och kylkänslig spårvagn till köttköping efter jobbet och införskaffade mig några bitar vacker tjolöholmsryggbiff
Den ska bara få en lätt gul färg. ca 2 kg ryggbiff. ca 2 kg ryggbiff 4 msk smör Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak 5 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor, krossade 6 msk smör 1 dl strösocker 75 cl rött vin 1 dl kalvfond 3 dl vatten Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak Maizena, eventuellt 8-10 haricot verts/pers bacon 10 tomater Salt, efter smak Peppar, efter smak olivolja rosmarin socker, efter smak ca 8 bakpotatisar, eller flera små olja till fritering Salt, efter smak
Häll olja i en panna och stek hackad vitlök och ingefära lätt. En av rätterna var den ni ser här nedan sojamarinerad ryggbiff med vårlök, rostade sesamnfrön och wookad bok choy
Men man börjar onekligen bli lite trött på det här med korv och hamburgare, som man snabbt och lätt kan slänga på grillen när man kommer hem från jobbet
De ska inte ”steka” Håll lätt varma. (Det framgår av bilden hur just jag vill ha min ryggbiff. Ryggbiff och sallad med rostade pumpakärnor, ostronskivling och parmesan – recept 4 personer. 600-700 g ryggbiff (gärna med kappa). Ryggbiff och sallad med rostade pumpakärnor, ostronskivling och parmesan – recept 4 personer 600-700 g ryggbiff (gärna med kappa)
Den här gången valde jag välmörad ryggbiff, hur gott som helst. Parmesankål225 g grönkål (Icas färdiga påsar)2 vitlöksklyftor1 dl riven parmesan1/2 dl solrosfrönsalt & pepparsmörRosta solrosfröna lätt i torr stekpanna
Stekt ryggbiff. Låt potatisgratängen vila under aluminiumfolie i minst 15 minuter innan du skär upp den i fyra bitar (så är den lättare att hantera). 800g ryggbiff