Ryggbiff lätt recept

Ryggbiff, hasselbackspotatis och rödvinssky…

Ryggbiff, hasselbackspotatis och rödvinssky…

Skyn fick stå på lätt värme till det var dags att servera. Tog officiell och kylkänslig spårvagn till köttköping efter jobbet och införskaffade mig några bitar vacker tjolöholmsryggbiff
Burgundisk ryggbiff

Burgundisk ryggbiff

Fräs fläsktärningarna i sitt eget fett i en gryta, tills de blir lätt knapriga. 4 skiva ryggbiff. Skala och hacka löken
Ryggbiff med pommes och rödvinssås

Ryggbiff med pommes och rödvinssås

Den ska bara få en lätt gul färg. ca 2 kg ryggbiff. ca 2 kg ryggbiff 4 msk smör Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak 5 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor, krossade 6 msk smör 1 dl strösocker 75 cl rött vin 1 dl kalvfond 3 dl vatten Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak Maizena, eventuellt 8-10 haricot verts/pers bacon 10 tomater Salt, efter smak Peppar, efter smak olivolja rosmarin socker, efter smak ca 8 bakpotatisar, eller flera små olja till fritering Salt, efter smak
Ryggbiff på grillen...Yammie!

Ryggbiff på grillen...Yammie!

Men man börjar onekligen bli lite trött på det här med korv och hamburgare, som man snabbt och lätt kan slänga på grillen när man kommer hem från jobbet
Ryggbiff och sallad med rostade pumpakärnor och parmesan

Ryggbiff och sallad med rostade pumpakärnor och parmesan

De ska inte ”steka” Håll lätt varma. (Det framgår av bilden hur just jag vill ha min ryggbiff. Ryggbiff och sallad med rostade pumpakärnor, ostronskivling och parmesan – recept 4 personer. 600-700 g ryggbiff (gärna med kappa). Ryggbiff och sallad med rostade pumpakärnor, ostronskivling och parmesan – recept 4 personer 600-700 g ryggbiff (gärna med kappa)
ryggbiff med krämig pasta

ryggbiff med krämig pasta

Som utlovat har vi här mitt egen komponerade recept med ryggbiff och krämig pasta med soltorkad tomat
VÄLMÖRAD RYGGBIFF MED PRIMA TILLBEHÖR

VÄLMÖRAD RYGGBIFF MED PRIMA TILLBEHÖR

Den här gången valde jag välmörad ryggbiff, hur gott som helst. Parmesankål225 g grönkål (Icas färdiga påsar)2 vitlöksklyftor1 dl riven parmesan1/2 dl solrosfrönsalt & pepparsmörRosta solrosfröna lätt i torr stekpanna