½ msk grönpeppar. Skiva entrecoten i två centimetertjocka skivor. Gnid in med grillkrydda och stek på hög värme efter önskemål (en del vill ha köttet genomstekt andra föredrar det rött inuti)
Salta och peppra med smulad grönpeppar. Tillsätt extra grönpeppar och låt såsen sjuda under omrörning, ca 3 minuter. 2 st ryggbiff. 2 tsk grönpeppar. 1 tsk grönpeppar
Fräs lök, grönpeppar, svartpeppar, paprika och dragon- och paprikapulver i rikligt med smör. 1msk hel grönpeppar i lag. 4st ryggbiffar. 1msk hel grönpeppar i lag
Salta och peppra med smulad grönpeppar. Tillsätt extra grönpeppar och låt såsen sjuda under omrörning, ca 3 minuter. 225º 2 ryggbiffar. 2 tsk grönpeppar. 1 tsk grönpeppar
Pepparstek kan göras även på ryggbiff eller entrecôte, välj den styckdel som passar plånboken bäst. 600 g oxfilé (eller ryggbiff eller entrecôte). 3-4 msk hela pepparkorn av svartpeppar, grönpeppar, rosépeppar och lite vitpeppar
Stöt grönpeppar och rostad vitpeppar i en mortel. Fräs schalottenlök, grönpeppar, dragon samt den rostade vitpepparen i lite smör utan att det tar färg
4 portioner4 bitar oxfilé, ca 200 gram (går bra även med ryggbiff alt rostbiff)2 msk hel svart- eller grönpeppar½ tsk senapspulver2 msk solrosolja4 msk konjak2 dl crème fraîcheLåt köttet stå i rumstemperatur i en halvtimme innan tillagningen - det gör köttet mörare. 4 bitar oxfilé, ca 200 gram (går bra även med ryggbiff alt rostbiff)