Vi stekte ryggbiff (hög värme i smör, någon minut på varje sida. Till det serverade vi förvällt (lättkokt) färsk grön sparris som vi lindade in i bacon och stekte på hög värme tills baconet fått färg
Skiva rödlöken och låt den svetta ihop med det skivade baconet och vitlöken i en kastrull. Potatis och ryggbiff, det får ni lista ut själva Men lova mig att ni gör detta…
Skär bacon i mindre bitar och fräs på hastigt i het stekpanna. Ett fint stekt nötkött, gärna ryggbiff eller entrecote med en rödvinssås till… Det är lyxmat tycker jag och inget vi äter så ofta men gott är det
bacon. Gör buntar om 8-10 bönor och linda bacon 1. ca 2 kg ryggbiff. ca 2 kg ryggbiff 4 msk smör Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak 5 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor, krossade 6 msk smör 1 dl strösocker 75 cl rött vin 1 dl kalvfond 3 dl vatten Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak Maizena, eventuellt 8-10 haricot verts/pers bacon 10 tomater Salt, efter smak Peppar, efter smak olivolja rosmarin socker, efter smak ca 8 bakpotatisar, eller flera små olja till fritering Salt, efter smak
Hacka och skär bacon och lök i små bitar och fräs dem i kastrull så att de får lite färg. Ryggbiff. Putsa ryggbiffen från hinnor och salta och peppra köttet efter behag
Gör mycket de gånger vi äter ryggbiff, så det blir över. Långt in i kylskåpet hittade jag en paket med halloumiost som legat sedan i somras, i grönsakslådan en halvtrist spetspaprika och i frysen hittades baconet och gräslöken
Skär baconet i bitar. Under sensommaren köpte vi hem ryggbiff som vi skulle grilla men det var så fruktansvärt tråkigt och segt så vi förpassade det till frysen
i en bukett, och linda bacon om hela vägen. Lägg ut den andra 1/2 av kvisttomaten samt de baconinlindade stångsparrisen, snyggt och prydligt på plankan. Ca 800-1000 g ryggbiff av nöt. 280 g bacon
Bacon- och ostfyllda bakpotatisar. Baconröran. baconröran. Klipp baconet och fräs, häll bort fettet. Blanda purjo, bacon, färskosten och creme fracihen i stekpannan
Jag ville använda utskuren biff men det var slut så det blev ryggbiff i stället och inte fanns det några färska champinjoner så det fick bli hela på burk
Vinn produkter från Lagrito´s grymma sortimentEspressorubbad ryggbiff Reverse SearedPlankgrillad oxfilé med rökt potatismosRökt chili (Chipotle)Padrones Rakt i GlödenStenad Burgare
ryggbiff). ryggbiff). 200g stekfläsk eller bacon. 200g stekfläsk eller bacon. Skomakarlåda är klassisk svensk husmanskost, här bestående av en god bit kött på en bädd av potatismos toppat med en blandning av lök, fläsk och svamp
Strimla baconet och fräs det med purjolök och svamp i en stekpanna. Håll bacon-svampfräset varmt. Servera noisetterna med potatismos, bacon-svampfräset och skyn