Rydberg recept

Biff Rydberg (Per Morberg)

Biff Rydberg (Per Morberg)

Biff Rydberg är en svensk klassiker. Egentligen ska potatisen och köttet tärnas upp i lika stora bitar (enligt receptet) men jag gillar när man får tugga köttet så jag tärnade upp det i större bitar
Kyckling Rydberg

Kyckling Rydberg

Tärna kycklingköttet. Skala och tärna löken. Fräs lök och kyckling i lite matfett tills löken är mjuk och kycklingen är genomstekt
Biff Rydberg à la Morberg

Biff Rydberg à la Morberg

Skala potatisen och tärna i 1 cm stora kuber. Råstek potatisen i hälften av oljan och smöret i en stekpanna
Biff Rydberg

Biff Rydberg

Skala och skär potatisen i 1 1/2 cm stora tärningar och spola dem i vatten. Låt rinna av ordentligt i ett durkslag och klappa tärningarna torra i en ren kökshandduk
Biff Rydberg

Biff Rydberg

Biff Rydberg på älgstek. Biff Rydberg,. biff Rydberg,. Biff Rydberg på älgstek. Biff Rydberg,. biff Rydberg,. Biff Rydberg
Biff Rydberg med senapscreme

Biff Rydberg med senapscreme

Biff Rydberg är ju en slags lyxig pyttipanna gjord på oxfilé och det är ju bara hur gott som helst. Glöm för all del inte senapscremen - den ger verkligen en extra dimension till rätten
Biff Rydberg

Biff Rydberg

Ingredienser Portioner. 4 8 stora potatisar 600 g ryggbiff eller oxfilé 3 gula lökar 1/2 kruka persilja ca 5 msk smör ca 3 msk olja salt och vitpeppar Till servering äggulor och senap Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Biff Rydberg

Biff Rydberg

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 400 gram oxfilé 1 salt 1 soja , japansk 1 olja , till fritering 1 svartpeppar 1 smör , och olja till stekning 2 st gul lök(ar) 4 st potatis(ar) , rooster 1 strösocker Senapskräm 3 msk strösocker 1 msk dijonsenap 2,5 dl vispgrädde , 40 % 2 msk pepparrot , riven 1 salt 2 msk senapspulver , Colman's 1 svartpeppar Till servering 4 st äggula(or) Köp receptet
(Löv)biff Rydberg, gammal är äldst

(Löv)biff Rydberg, gammal är äldst

Biff Rydberg är det bara om man serverar allting separat tillsammans med äggulor och senapsgrädde. Det här är min variant på Biff Rydberg, klassikern med sina rötter från Hotell Rydberg som öppnade i mitten av 1800-talet
Biff Rydberg

Biff Rydberg

4 portioner. 400 gr oxfilé. Salt. Svartpeppar. 2 gula lökar. 1 nypa socker. 1 skvätt soja. 4 bakpotatisar. Olja till fritering