Det här är min variant på Biff Rydberg. Biff Rydberg är det bara om man serverar allting separat tillsammans med äggulor och senapsgrädde - har jag hört
Biff Rydberg är en svensk klassiker. Egentligen ska potatisen och köttet tärnas upp i lika stora bitar (enligt receptet) men jag gillar när man får tugga köttet så jag tärnade upp det i större bitar
Biff Rydberg är egentligen inget konstigare än grovt tärnad stekt oxfilé, råstekt potatis, stekt lök, äggula och oftast någon sorts senapsgrädde eller -kräm
Skala och skär potatisen i 1 1/2 cm stora tärningar och spola dem i vatten. Låt rinna av ordentligt i ett durkslag och klappa tärningarna torra i en ren kökshandduk
Biff Rydberg är ju en slags lyxig pyttipanna gjord på oxfilé och det är ju bara hur gott som helst. Glöm för all del inte senapscremen - den ger verkligen en extra dimension till rätten
Ingredienser Portioner. 4 8 stora potatisar 600 g ryggbiff eller oxfilé 3 gula lökar 1/2 kruka persilja ca 5 msk smör ca 3 msk olja salt och vitpeppar Till servering äggulor och senap Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Biff Rydberg är det bara om man serverar allting separat tillsammans med äggulor och senapsgrädde. Det här är min variant på Biff Rydberg, klassikern med sina rötter från Hotell Rydberg som öppnade i mitten av 1800-talet