Russinbröd recept

4 Spara
Solros & linfrö bröd

Solros & linfrö bröd

Jag älskar allt det här med hemmagjort bröd. (Jag fick ut två limpor och fyra runda bröd. 1 dl russin (går att utesluta). ) Jäs bröden ytterligare 40 minuter innan du ställer in dom i ugnen. 1 dl russin (går att utesluta)
37 Spara
Anna Skipper bröd

Anna Skipper bröd

Jag brukar använda russin och solrosfrön. Ett enkelt och snabbt bröd att göra. 2,5 dl dinkelmjöl1 dl grahamsmjöl1,5 dl rågsikt1,75 dl fyrkornskross0,5 dl vetegroddar0,5 tsk havssalt2 tsk bikarbonat1 msk blandade brödkryddor0,5 liter filmjölk0,25 dl sirapBlanda alla torra ingredienser. Smöra o bröda en 1,5 liters brödform. 1,5 dl rågsikt. 1 msk blandade brödkryddor
2 Spara
Snabbt russinbröd

Snabbt russinbröd

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i porter, gräddfil, sirap och lingon. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, ca 1 1/2 liter
7 Spara
Russinbullar

Russinbullar

Russinbullar 150 g smör. Det här är en variant av släta kardemummabullar som passar vid tillfällen när man vill ha något lite mindre sött än kanelbullar
0 Spara
Oplanerat

Oplanerat

Jag bytte ut potatisen mot stekta brödkrutonger på de sista skivorna russinbröd och snodde ihop lite ny majonnäs samt rev å hackade ihop lite nya grönsaker till
4 Spara
Stort russinbröd

Stort russinbröd

Det här med att baka matbröd, eller baka över huvudtaget är svårare kan jag tycka än att laga mat. Det är mycket mer noga med proportioner och ingredienser, improvisationsmånen är så mycket mindre
2 Spara
Russinbröd

Russinbröd

Recept. Anna Lundqvist. tis, 2013-08-13 10. 09. 90min. (0). Smula jästen i en bunke. Smält margarin i en kastrull. Häll på mjölken och värm till 37º
0 Spara
Maten igår

Maten igår

Kesella, nöt&russinbröd med bregott, ost och saltgurka. Kom hem sent igår eftersom jag var social med våran leverantör, så jag däckade i säng direkt när jag kom hem
0 Spara
26/2-2011

26/2-2011

2 skivor nöt & russinbröd med bregott, ost och saltgurka. Dagens bild. Längtar till sommaren när man kan skörda sina egna morötter igen
1 Spara

Russinbröd

1.  Värm degvätskan med oljan till fingervärme (37°). Smula jästen och rör ut den i degvätskan. 2.  Tillsätt Fiberhusk och Fibrex och låt blandingen stå i 10 minuter
1 Spara

Morot- och russinbröd

värm ugnen till 200 grader smörj en fettsnål bakform ca 20 cm i diameter med matfett blanda mjöl bakpulver bikarbonat och brödkryddor och salt och sikta ner det i en bunke eller matberedare blanda ner sockret den rivna moroten och russinen blanda snabbt ner filmjölken och kör tills degen format sig inte längre stjälp upp degen på en lätt mjölad yta och forma den till en stor bulle lägg degbullen i formen och skåra den i 8 bitar pensla med mjölken grädda i 25-30 min tills en nedstucken degsticka känns torr låt svalna på ett galler lägg över en bakduk för en mjuk skorpa och utan bakduk om det ska vara en hård skorpa 5 dl vetemjöl. 2 ½ dl riven morot
0 Spara

Graham- och russinbröd

Källa. Bakasurdeg. se Portioner. 4 st runda bröd Ingredienser. En fördeg 500 g Manitoba cream 100 g Rågmjöl 200 g Grahamsmjöl 60 g russin 500 g vatten 50 g ekologisk honung 20 g havssalt Gör så här
1 Spara

Bara Brith

Smält fettet i en liten kastrull. Häll i vattnet och låt det bli fingervarmt. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med det ljumma degspadet
0 Spara

Hemgjorda vetetortillas

Insnöad och lite rastlös efter en inställd bilresa till Småland så har jag tillbringat dagen i köket till större del – bakade lite Äpple- & russinbröd eftersom brödförrådet börjat sina lite, och efter lite bläddrande i diverse böcker bestämde jag mig för att testa att göra egna tortillas till kvällens middag
Sökförslag och sidor