Russinbröd recept

21 Spara
Russinbröd

Russinbröd

Blanda i ägg, russin och de två mjölsorterna. 1 dl russin. Rör ut jästen i farinsocker, kanel och salt. Häll sedan på det fingervarma vattnet ca 37 grader
9 Spara
Russinbröd/kaka

Russinbröd/kaka

Smörj och bröa/mjöla en brödform. Blanda ihop rubbet. Smörj och bröa/mjöla en brödform. Grädda långt ner i ugnen i ca 45 min i 200 grader
4 Spara
Nöt- och russinbröd

Nöt- och russinbröd

Rör ut jästen i den kalla mjölken och tillsätt sedan ägg, socker och mjöl. Rör ut jästen i den kalla mjölken och tillsätt sedan ägg, socker och mjöl
1 Spara
Erica´s Äppel och russinbröd med melonkärnor

Erica´s Äppel och russinbröd med melonkärnor

Pensla bröden med uppvispat ägg och strö vallmofrön över. Ugn. 175-200°. 2-4 bröd beroende hur stora man gör dem
0 Spara
Dinkelbröd med pumpakärnor, tranbär och russin

Dinkelbröd med pumpakärnor, tranbär och russin

Ett bröd med mycket smak, gott med bara lite smör. Låt bröden svalna på galler under bakduk. Smula ner jästen i en bunke (helst maskin) och rör ut den med lite av vattnet
0 Spara
Kryddigt bröd med mandlar & dadlar

Kryddigt bröd med mandlar & dadlar

ex rismjölk eller mandelmjölk. Det här brödet finns med i min eBok som jag sålde i julas. ex rismjölk eller mandelmjölk
0 Spara
Kalljästa frukostbullar med linfrön och gula russin

Kalljästa frukostbullar med linfrön och gula russin

På helgen serverar jag gärna familjen en mysig frukost och något som jag gärna äter på helgen är gott, nybakat bröd
1 Spara
recept // glutenfritt bröd med ost och morot.

recept // glutenfritt bröd med ost och morot.

Glutenfritt ostbröd. 1 dl bovetemjöl, 1/2 dl havregryn, 1/2 dl sojamjöl, 1 tsk bakpulver, 2 msk pofiber, salt, en näve russin, 1 dl riven ost, 2 ägg, 1 dl kvarg, 1 dl riven morot, 3 msk smör. 1 dl riven morot
1 Spara
Bröd med äpple och hasselnötter

Bröd med äpple och hasselnötter

I originalreceptet ska det vara russin i degen men det hade inte jag hemma så jag tillsatte chiafrön istället
2 Spara
Recipe! Äpple, russin och hasselnötsbröd!

Recipe! Äpple, russin och hasselnötsbröd!

Skär äpplerna i tärningar och häll i bunken. Pensla bröden med uppvispat ägg. Tillsätt russin, hasselnötter, olja, salt och rör ut med mjöl
2 Spara
Russin  bröd

Russin bröd

Brödet blev VÄLDIGT poppis här hemma. 1 dl russin. 3 dl filmjölk, går lika bra med yoghurt av olika smaker. 1 dl russin. 3 dl filmjölk, går lika bra med yoghurt av olika smaker
3 Spara
Solros & linfrö bröd

Solros & linfrö bröd

Jag älskar allt det här med hemmagjort bröd. (Jag fick ut två limpor och fyra runda bröd. 1 dl russin (går att utesluta). ) Jäs bröden ytterligare 40 minuter innan du ställer in dom i ugnen. 1 dl russin (går att utesluta)
3 Spara
Filmjölkslimpa med fikon, russin och valnötter

Filmjölkslimpa med fikon, russin och valnötter

Det här brödet är vansinnigt gott. Tillsätt fikon, russin och valnötter. Låt bröden svalna något innan du tar ut dem ur formarna
4 Spara
Bröd med frukt och frön

Bröd med frukt och frön

(Jag blandade gula och svarta russin. ½ dl krossade linfrön. ½ dl solrosfrön. ½ dl pumpafrön. 1 dl russin. Sätt ugnen på 200°
5 Spara
Godaste brödet!

Godaste brödet!

Tillsätt pumpakärnor, torkade aprikoser eller russin om du föredrar det. 2 dl rågmjöl. 1/2 dl solroskärnor. 1 dl brödsirap
5 Spara
Grovt dinkelbröd med öl, honung & russin

Grovt dinkelbröd med öl, honung & russin

Dessutom ökade jag på honungen en aning och lade till lite russin. Med lillgrabben i ena famnen och bakingredienserna i den andra ger jag mig på konststycket att få till ett frukostbröd
6 Spara
Frukostbröd utan jäsning

Frukostbröd utan jäsning

Ju mer du knådar degen, desto luftigare blir brödet. Sätt på ugnen, 200 C. Blanda mjölsorterna, bakpulver & salt i en bunke
6 Spara
5-minuters bröd!!

5-minuters bröd!!

Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken
8 Spara
Hälsolimpa med aprikos och russin

Hälsolimpa med aprikos och russin

Prova med sticka att brödet inte är kladdigt. Skär aprikoserna i bitar och rör i smeten och sist i med russinen och blanda noga
9 Spara
Glutenfritt bröd med julmust

Glutenfritt bröd med julmust

Tillsätt russin och julmust. Ett spännande och välsmakande julbröd som får vörtkaraktär av julmust och kryddor
13 Spara
Mörkt bröd

Mörkt bröd

Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform. Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform
22 Spara
Bröd fullt med nötter och torkad frukt

Bröd fullt med nötter och torkad frukt

Kom hem till föräldrarna och fick avnjuta detta goda bröd fyllt med nötter och torkad frukt, mycket gott
27 Spara
Enkelt bröd med frukt och nötter

Enkelt bröd med frukt och nötter

(aprikoser, russin, äpplen, plommon. Blanda filmjölk och bikarbonat och rör ner i de torra ingredienserna med sirapen och frukten och rör ihop till en jämn smet
34 Spara
Nyttigt och sött bröd

Nyttigt och sött bröd

Smöra en brödform och häll ner smeten i den. 1 dl vetekross. Sätt ugnen på 175 grader C. Rör ihop alla torra ingredienser
36 Spara
Nyttigt bröd med havregryn och dinkelmjöl

Nyttigt bröd med havregryn och dinkelmjöl

Kontrollera brödet med bakspett, om det är torrt är brödet klart. Häll smeten i en smörad brödform. Rör sedan i äpple, yogurt och honung
36 Spara
Anna Skipper bröd

Anna Skipper bröd

Jag brukar använda russin och solrosfrön. Ett enkelt och snabbt bröd att göra. 2,5 dl dinkelmjöl1 dl grahamsmjöl1,5 dl rågsikt1,75 dl fyrkornskross0,5 dl vetegroddar0,5 tsk havssalt2 tsk bikarbonat1 msk blandade brödkryddor0,5 liter filmjölk0,25 dl sirapBlanda alla torra ingredienser. Smöra o bröda en 1,5 liters brödform. 1,5 dl rågsikt. 1 msk blandade brödkryddor
45 Spara
Gi-bröd med nötter och russin

Gi-bröd med nötter och russin

Ett rör-ihop-bröd som blir väldigt saftigt med många nyttiga ingredienser. Bröd Gi. Lägg bakplåtspapper i två avlånga brödformar
55 Spara
Nyttigt GI bröd

Nyttigt GI bröd

(Inte som vanligt bröd, utan som en blandning mellan mjuka kakor och bröddeg. Smöra och bröa två brödformer, eller lagom stora former
57 Spara
Grovt, glutenfritt nöt- och fruktbröd med berberis, dadlar, mandel, pistaschnötter och durramjöl

Grovt, glutenfritt nöt- och fruktbröd med berberis, dadlar, mandel, pistaschnötter och durramjöl

Den här gången kände jag för ett riktigt mörkt och maffigt, nöt- och fruktspäckat bröd, och pytsade i både berberis, färska dadlar, russin, pistaschnötter och mandel
60 Spara
Enklaste brödet

Enklaste brödet

Hacka aprikoserna och nötterna grovt och rör ned i mjölet tillsammans med russin och bikarbonat. Det här brödet är perfekt om man som jag vill slippa kladd och jäsning
8 Spara
Mörkt Russinbröd

Mörkt Russinbröd

Det här receptet kommer från tidningen BAKA. Det är mycket likt Leilas "Turbolimpa" som länge varit en av mina favoriter i brödväg
2 Spara
Snabbt russinbröd

Snabbt russinbröd

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i porter, gräddfil, sirap och lingon. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, ca 1 1/2 liter
12 Spara
Grymt gott valnötsbröd

Grymt gott valnötsbröd

Jag gjorde två bröd och de ena fick bli ett nötfritt russinbröd. Kanske dags för ett brödbak. Då kan jag verkligen rekommendera dessa grymt goda limpor som jag gjorde  förra helgen
7 Spara
Russinbullar

Russinbullar

Snabba russinbröd. Det här är en variant av släta kardemummabullar som passar vid tillfällen när man vill ha något lite mindre sött än kanelbullar
0 Spara
Söt Philadelphia-smörgås

Söt Philadelphia-smörgås

Rosta russinbröd. 4 skivor russinbröd. Rosta russinbröd. Blanda ihop Philadelphia och florsocker, bred på blandningen på brödet och lägg på hallon
0 Spara
Den där frukosten!

Den där frukosten!

Filmjölk med kanel, havregryn och blåbär samt hemmagjort russinbröd med gurka♥. Filmjölk med kanel, havregryn och blåbär samt hemmagjort russinbröd med gurka♥
0 Spara
Oplanerat

Oplanerat

Jag bytte ut potatisen mot stekta brödkrutonger på de sista skivorna russinbröd och snodde ihop lite ny majonnäs samt rev å hackade ihop lite nya grönsaker till
4 Spara
Stort russinbröd

Stort russinbröd

Det här med att baka matbröd, eller baka över huvudtaget är svårare kan jag tycka än att laga mat. Det är mycket mer noga med proportioner och ingredienser, improvisationsmånen är så mycket mindre
2 Spara
Russinbröd

Russinbröd

Recept. Anna Lundqvist. tis, 2013-08-13 10. 09. 90min. (0). Smula jästen i en bunke. Smält margarin i en kastrull. Häll på mjölken och värm till 37º
0 Spara
Russinbröd

Russinbröd

Recept. Anna Stefansson. mån, 2013-10-07 20. 50. 3h 0min. (0). Häll vattnet i en bunke och smula in jästen. Rör ut tills den har löst sig
1 Spara
Havre- & russinbröd i långpanna

Havre- & russinbröd i långpanna

Havre- & Russinbröd i långpanna 1 plåt. Havre- & Russinbröd i långpanna 1 plåt. 17 Mar. 08. 06. Twitter. Facebook
69 Spara
Mörkt filmjölksbröd

Mörkt filmjölksbröd

Min dotter som är förtjust i russin gillar detta ”russinbröd”. För alla som inte bakar sitt eget bröd är detta ett utmärkt recept att prova
0 Spara
Maten igår

Maten igår

Kesella, nöt&russinbröd med bregott, ost och saltgurka. Kom hem sent igår eftersom jag var social med våran leverantör, så jag däckade i säng direkt när jag kom hem
0 Spara
26/2-2011

26/2-2011

2 skivor nöt & russinbröd med bregott, ost och saltgurka. Dagens bild. Längtar till sommaren när man kan skörda sina egna morötter igen
2 Spara

Russinbröd till bakmaskinen

Cupcakes till min prinsessa. Vackra, rosa och alldeles, alldeles underbara. Dottern fyllde 1 år. Vilken dag
2 Spara

Russinbröd för bakmaskinen

Häll i torrjästen så att den hamnar i degskålens kant eller i ett hörne av degskålen. Det är viktigt att jästen inte kommer i kontakt med degvätskan innan knådingen påbörjats
1 Spara

Russinbröd

1.  Värm degvätskan med oljan till fingervärme (37°). Smula jästen och rör ut den i degvätskan. 2.  Tillsätt Fiberhusk och Fibrex och låt blandingen stå i 10 minuter
1 Spara

Mörkt russinbröd

Sätt ugnen på 160°. Mät upp och blanda ihop alla ingredienser. Smörj och mjöla 2 avlånga formar om 1 1/2 liter
1 Spara

Irländskt russinbröd

Värm ugnen till 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt. Hacka samman mjöl, matfett, socker, kummin, bikarbonat, bakpulver och salt i en matberedare
0 Spara

Rejält russinbröd

Snabba russinbröd. Rejält russinbröd 25 g jäst. Att baka sitt eget bröd behöver inte alls vara så himla krångligt och omständligt som man tror
1 Spara

Hasselnöt- och russinbröd

Lägg russinen i blöt. Rosta hasselnötterna i ugn på 200 grader i cirka 10 minuter. Väg upp och blanda samtliga ingredienser utom salt, russin och nötter
1 Spara

Morots- och russinbröd

Värm ugnen till 200 grader. Smörj en fettsnål bakform, ca 20 cm i diameter, med matfett. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, brödkryddor och salt och sikta ner det i en bunke eller matberedare
1 Spara

Äppel- och russinbröd

Rör ut jästen i vattnet och blanda sedan i mjölet till en fast deg. Låt stå i rumstemperatur över natten i en bunke täckt med lock eller plast
1 Spara

Morot- och russinbröd

värm ugnen till 200 grader smörj en fettsnål bakform ca 20 cm i diameter med matfett blanda mjöl bakpulver bikarbonat och brödkryddor och salt och sikta ner det i en bunke eller matberedare blanda ner sockret den rivna moroten och russinen blanda snabbt ner filmjölken och kör tills degen format sig inte längre stjälp upp degen på en lätt mjölad yta och forma den till en stor bulle lägg degbullen i formen och skåra den i 8 bitar pensla med mjölken grädda i 25-30 min tills en nedstucken degsticka känns torr låt svalna på ett galler lägg över en bakduk för en mjuk skorpa och utan bakduk om det ska vara en hård skorpa 5 dl vetemjöl
0 Spara

Dadel- och russinbröd

1.  Steg 1. Ta bort kärnorna på dadlarna och skär dem i små bitar. 2.  Lägg dadlar, russin, linfrö och krossad råg i en bunke
0 Spara

Graham- och russinbröd

Källa. Bakasurdeg. se Portioner. 4 st runda bröd Ingredienser. En fördeg 500 g Manitoba cream 100 g Rågmjöl 200 g Grahamsmjöl 60 g russin 500 g vatten 50 g ekologisk honung 20 g havssalt Gör så här
0 Spara

LCHQ recept för kanel- & russinbröd

Gör så här. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Mixa mandel, valnötter och sesamfrön till ett mjöl. 3. Blanda fiberhusk, salt, bakpulver, russin och kanel i en annan bunke
0 Spara

Rosmarinbröd och russinbröd

Den senaste tiden har det varit så mycket kakor och annat snask här på bloggen så nu tycker jag att det är dags för lite bröd
1 Spara

Bara Brith

Smält fettet i en liten kastrull. Häll i vattnet och låt det bli fingervarmt. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med det ljumma degspadet
1 Spara

Surdeg – steg för steg

Dag 1 morgon. Blanda. Täck med plast och förvara i rumstemperatur. Dag 1 kväll. ”Mata” surdegen. Rör om ordentligt, konsistensen ska vara lite tunnare än gröt
1 Spara

Fördeg – om du inte hinner hålla på med surdeg

Blanda ihop allt dagen innan du ska baka, plasta in och ställ i rumstemperatur. Klart att använda. 200 g vatten
0 Spara

Symöte och brödbak

Susanne’s Valnöts & Russinbröd. På dagen symöte så kom raggsockar på tal, det börjar ju bli säsong för sådana nu
0 Spara

25/2-2011

2 skivor nöt&russinbröd med bregott, ost och saltgurka. 2 skivor nöt&russinbröd med bregott, ost och saltgurka
0 Spara

Hemgjorda vetetortillas

Insnöad och lite rastlös efter en inställd bilresa till Småland så har jag tillbringat dagen i köket till större del – bakade lite Äpple- & russinbröd eftersom brödförrådet börjat sina lite, och efter lite bläddrande i diverse böcker bestämde jag mig för att testa att göra egna tortillas till kvällens middag