Blanda i ägg, russin och de två mjölsorterna. 1 dl russin. Rör ut jästen i farinsocker, kanel och salt. Häll sedan på det fingervarma vattnet ca 37 grader
160 g russin (ca 2,5 dl). 160 g russin (ca 2,5 dl). Det här receptet kommer från tidningen BAKA. Det är mycket likt Leilas "Turbolimpa" som länge varit en av mina favoriter i brödväg
2 dl russin. Värm degvätskan med oljan till fingervärme (37°). Smula jästen och rör ut den i degvätskan. Tillsätt Fiberhusk och Fibrex och låt blandingen stå i 10 minuter
Till det här brödet har Kristin inspirerats av ett recept från dietist och IBS-experten Sofia Antonsson – Glutenfria russinbröd (receptet kommer från boken Lugn mage med gott bröd)
Tillsätt russin, vatten, honung och olja. Dag 1 kväll1 dl Russin. 1 dl Russin. Det här med att baka matbröd, eller baka över huvudtaget är svårare kan jag tycka än att laga mat
Därav innehåller brödet en skvätt av lite olika mjöler, plus havregryn och russin. Blanda nästan allt mjöl, jäsblandning, salt, russin och havregryn i en bunke
Min dotter som är förtjust i russin gillar detta ”russinbröd”. Receptet är taget från Jag har ändrat lite i det eftersom originalreceptet hade aprikoser och russin, jag har provat mig fram till att dubbel russinmängd är mycket bättre