Russinbröd ägg recept

Russinbröd

Russinbröd

Blanda i ägg, russin och de två mjölsorterna. 2 ägg. Rör ut jästen i farinsocker, kanel och salt. Häll sedan på det fingervarma vattnet ca 37 grader
Russinbröd
 – recept

Russinbröd
 – recept

Tillsätt socker, salt, russin, det uppvispade ägget och blanda om. Lägg dem tätt på en plåt och låt jäsa i ytterligare 1 timme, så att bullarna jäser ihop. Pensla bullarna med ägg och grädda i cirka 15-20 minuter. 1 ägg, lätt uppvispat
. 1 ägg, till pensling

Nöt- och russinbröd

Nöt- och russinbröd

Rör ut jästen i den kalla mjölken och tillsätt sedan ägg, socker och mjöl. 30 g Jäst
Russinbullar

Russinbullar

Snabba russinbröd. 1 ägg till pensling. Om man vill kan man pensla dem med ägg före gräddningen på 225° i cirka 8-10 minuter. 1 ägg till pensling
26/2-2011

26/2-2011

2 skivor nöt & russinbröd med bregott, ost och saltgurka. 1 kokt ägg med kaviar. 1 kokt ägg. Dagens bild. Längtar till sommaren när man kan skörda sina egna morötter igen

New York - min 40 års present

Men summa summarum för att inlägget inte ska bli allt för långt, så kommer jag att åka tillbaka. Innehåll ett kokt ägg, 2 skivor ost, några bitar äpple, russinbröd, smör och nötkräm

Irländskt russinbröd

Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt. Tillsätt mjölken blandad med det uppvispade ägget. Lägg bullarna på bakplåtspappret

Nöt- och russinbröd

Arbeta ned äggen. 3 st stora ägg. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Klicka ut smeten på bakplåtspapper i tre längder (8 x 30 cm)

Bara Brith

Tillsätt salt, socker, kryddor, apelsinskal eller suckat, russin, ägg och mjöl. Forma degen till en rulle och lägg den i en smord avlång bakform, ca 1½ liter. 1 ägg