Den här gången valde jag att fylla min rulltårtamedäppelmos efter säsong, men det går självklart bra att använda sylt, mosade bär, smörkräm eller något annat som man tycker är gott också
Lägg rulltårtanmed skarven ner och låt den svalna invirad i bakplåtspapperet. Vispa Milda Visp och spritsa lite grädde på varje skiva, servera med valfria färska bär eller frukt
Smeta ut smeten med hjälp av en slickepott. Rulltårta är både enkelt att göra och gott att äta. Kan ätas som den är eller serveras som en dessert med färska bär och vispad grädde
Lägg rulltårtanmed skarven ner och låt den svalna invirad i bakplåtspapperet. Bred genast på sylt eller äppelmos i ett jämnt lager över kakan och rulla ihop den
Rulla ihop rulltårtan uppifrån och ner, tryck till lite under rullandet så den blir fast rullad. Klipp ett ganska stort hål och spritsa ut två rader diagonalt med den rosa smeten över hela plåten
Rulltårtamedäppelmos som fyllning är en klar favori. Om du använder vanlig ugn så observera att du verkligen måste vara med och “vakta” rulltårtan sista minuten så att den inte blir bränd
Förra året blev det inget nytt recept, jag gillar verkligen fortfarande det första receptet på nyttiga semlor jag gjorde här på bloggen, men det är ju alltid kul med nytt
Rulla ihop likt en rulltårta från botten och upp. MED FÄRSK JÄST. Rulla ihop likt en rulltårta, vänd ihop ändarna till en krans eller dela dem på mitten till två längder
Stjälp upp rulltårtan och lägg en handduk över medan kakan svalnar. Igår blev det en glutenfri rulltårta, blir precis lika bra som en ”vanlig” rulltårta