Det var visst rulltårtansdag igår. Här är receptet på en vanlig klassisk rulltårta. Rulltårta. Gjorde en klassisk rulltårta men hade nutella som fyllning
Låt rulltårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras upp. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och ka-kao och sikta ner det i smeten
Rulltårta är smarrigt när/om du får oväntat besök. Det kan vara lite trixigt att vända på rulltårtan efter gräddningen och att få av bakplåtspappret men övning ger färdighet, jag har också erfarit att det är viktigt med rätt mängd mjöl om det är för lite är det större risk att bakplåtspappret inte lossnar
Börja att breda ut på den sidan som inte blir inåt, dvs sidan som syns, om man inte arbetar fort kommer den frysta smeten att tina upp och det är lätt hänt att man kommer åt mönstret
Det är mycket enklare att dela den när den är fryst. Eftersom det var mitt första försök att göra rulltårta så blev den däremot inte så fin, men gott om smörkräm blandat med chokladen gjorde den riktigt god
I min rulltårta har jag använt mig av frysta hallon och blåbär som jag har kokat ihop med muscovadosocker och mina egna björnbär och det var en lyckad kombination som jag kommer att göra flera gånger