Sist vi fick över testade vi att frysa in ruccolan (den var då redan sköljd), och nu när vi lagade tomatsoppa tinade vi upp den och mixade till en egen ruccolaolja - det blev kanongott och man kan aldrig tro att ruccolan varit fryst
Under resten av veckan kan man variera tomatsoppa med ruccolaolja/getost/krutonger, samt testa pulled beef med tortillas och guacamole och har även en till måltid med fisk att äta av
 Vi toppade den färdiga pizzan med ruccolaolja och sedan var det provsmakning. Det är i stort sätt omöjligt att säga vilken som blev bäst…men jag tycker nog att man ska ha färsk vitlök på pizzan… CRUNCHY DUOPIZZA MED RUCCOLAOLJA 4 pers ca 1 timme Med vitlök…. PIZZADEG 1/2 pkt jäst 2 dl ljummet vatten 6-7 dl vetemjöl special 3 msk olivolja e nypa havssalt TOMATSÅS 1 burk krossade tomater 1 röd paprika 5 soltorkade tomater 2 vitlöksklyftor en näve basilikablad salt svartpeppar FYLLNING (mått efter tycke och smak) gul lök bacon prosciutto färska champinjoner oliver färsk vitlök mozzarella hyvlad parmesan RUCCOLAOLJA 3 dl ruccolablad 1 dl olivolja flingsalt svartpeppar ett stänk citronsaft GÖR SÅ HÄR Sätt ugnen på 250 grader och sätt in en plåt eller baksten i ugnen som får värmas upp. RUCCOLAOLJA 1 Mixa ruccola och olja med en stavmixer. 6 Toppa med ruccolaolja
Gör dressingen/ruccolaolja genom att hälla solrosoljan i en skål och lägg ruccolabladen uppå. Servera på tallrikar, ringla över ruccolaoljan och toppa med rostade pumpfrön och chiafrön
Ärtskott Limeklyftor Ruccolaolja Svartpeppar Gör så här. Droppa ca 1 tesked ruccolaolja runt tartaren. En liten delikatess kan man kalla den här rätten
Ärtskott Limeklyftor Ruccolaolja Svartpeppar Gör så här. Droppa ca 1 tesked ruccolaolja runt tartaren. En liten delikatess kan man kalla den här rätten
En god variantion på råbiff fast av tonfisk är tonfisktartar med rom, vaktelägg och ruccolaolja. 2 portioner Råbiff lagas av skrapat nötkött av innanlår och serveras med olika tillbehör
Middagar Thailändsk röd curry med biff och haricots vertes, röd paprika & vattenkastanjer, basmatiris Spaghetti med räkor i örtkryddad saffranssås Tom Yam Goong med kokosmjölk Kamben marinerade i söt, salt, stark och syrlig asiatisk marinad  & Som Tam Lasagne Förrätt Tonfisktartar med rom, vaktelägg och ruccolaolja Efterrätt Kolapudding Saffransgalette Fika Lussekatter Spaghetti med räkor i örtkryddad saffranssås – 3 schalottenlökar finhackades och fick fräsas på låg värme i en rejäl klick smör – såsen på resten av musslor i saffran tillsattes, sedan 1-2 deciliter vispgrädde, 2 klunkar vitt vin, lite saft av citron som fick koka upp och redas med cirka en tesked vetemjöl special