Skala rotselleri och potatis, skär i mindre bitar, skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs då lök och vitlök först och låt den rostade rotsellerin koka med övriga ingredienser i cirka 15 minuter. 1 st vitlöksklyfta. 1 st rotselleri ca 500 g 2 st fasta potatisar medelstora 2 st schalottenlökar 1 st vitlöksklyfta 1 msk smör 1 msk olivolja 1
I dag blev det rotsellerisoppa. 1 msk smör1 msk olivolja1 gul lök, hackad1 vitlöksklyfta, finhackad500 g rotselleri, skalad och skuren i ca 2 cm bitar5 dl grönsaksbuljong2 dl mellangräddeSaltSvartpepparVärm smör och olja i en kastrull och lägg i lök och vitlök, låt mjukna i 10 minuter. 1 vitlöksklyfta
Skala och dela rotselleri, lök och vitlök i mindre bitar. 100 gram rotselleri 1/2 gul lök 1/2 vitlöksklyfta 1 buljongtärning 2 msk matlagningsgrädde Bacon Rosmarin Gör så här. 1/2 vitlöksklyfta
Dela vitlöken på hälften och lägg alltsammans i ugnsfast form. Glöm inte att klämma ur de mjuka vitlöksklyftorna och släng bort skalet innan du mixar ihop ingredienserna
Hetta upp smör i en kastrull och fräs rotsellerin, pressad vitlök och löken några minuter. Rotsellerisoppa med rostade hasselnötter (4 port)Ingredienser300 g rotselleri1 gul lök2 vitlöksklyftor 4 dl vatten1 buljongtärning 2 dl grädde 2 dl mjölk Citronsaft 2 dl hasselnötterGör såhärSkala rotsellerin och skär i mindre bitar. 2 vitlöksklyftor