Häll upp i soppskålar, toppa med timjan och smulad ädelost och servera med nybakat bröd. 1 tsk finhackad färsk timjan. 5 dl torrt vitt vin 1 tärning kycklingbuljong eller grönsaksbuljong 8 dl vatten 2 dl vispgrädde salt och svartpeppar 1 tsk finhackad färsk timjan 50 g ädelost Till servering surdegsbröd
Till gjorde jag timjankryddad purjo-och baconfräs. Börja med att ha i baconen i stekpannan och när baconen nästan är klara så ha i purjon, krydda med timjan
timjan. Solen värmer fortfarande skönt, men nu har vi hoppat på sopptåget igen och först ut blev en rotsellerisoppa med potatis, och isterband till den som vill
Häll över olivolja och krydda med timjan och salt. Butternut- och rotsellerisoppamånga portioner1 butternut (ca 600-700 g)1 rotselleri (ca 400 g)ev ett par vitlöksklyftor olivoljatimjansalt1,5 l vatten/grönsaksbuljongdillev Smetana Skala pumpan och rotsellerin
Klipp av timjankvistarna och knyt ihop till en bukett med bomullssnöre. Lägg ner potatisen, rotsellerin och timjanbuketten i grytan och häll på buljongen