Smör. Fräs grönsakerna i smör utan att de får färg. Smör. Här kommer en snabb och enkel soppa jag testat. Skippa bacon om du vill hålla måltiden helt vegetarisk
Stek upp fyrkanter av gammalt bröd i smör, servera som krutonger. Igår åt vi en rotsellerisoppa som jag inte på något sätt kan ta åt mig äran för, eftersom jag klippt ut receptet från någon tidning
I dag blev det rotsellerisoppa. 1 msk smör1 msk olivolja1 gul lök, hackad1 vitlöksklyfta, finhackad500 g rotselleri, skalad och skuren i ca 2 cm bitar5 dl grönsaksbuljong2 dl mellangräddeSaltSvartpepparVärm smör och olja i en kastrull och lägg i lök och vitlök, låt mjukna i 10 minuter. 1 msk smör
Jag valde rotsellerisoppa med persiljeskum. Karin valde panerat ankbröst med potatisfondant, inlagd rödkål och skysås och jag valde hälleflundra med örttäcke, perfekt Pommes Anna, smält smör, druvor och haricot verts
Smält smöret på mellanhög värme och fräs lök, vitlök och ingefära ett par minuter, tillsätt currypulvret och rotsellerin, fräs ytterligare ett par minuter
Hetta upp smör i en kastrull och fräs rotsellerin, pressad vitlök och löken några minuter. Rotsellerisoppa med rostade hasselnötter (4 port)Ingredienser300 g rotselleri1 gul lök2 vitlöksklyftor 4 dl vatten1 buljongtärning 2 dl grädde 2 dl mjölk Citronsaft 2 dl hasselnötterGör såhärSkala rotsellerin och skär i mindre bitar