Rotsellerisoppa smör recept

Rotsellerisoppa med vitt vin

Rotsellerisoppa med vitt vin

Hetta upp smör och olivolja i en rejäl kastrull, fräs grön­sakerna under omrörning tills de fått lite färg
Rostad rotsellerisoppa

Rostad rotsellerisoppa

Brynt hasselnötssmör0,5 dl hasselnötter, rostade 25 g smör. Soppa1 rotselleri [ca 350-400 g] 2 äpplen (vinteräpplen, en syrligare sort) 1 msk olivolja (till rostning) 2 dl crème fraîche 1 dl vispgrädde 5 dl vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 1 citron, saften (liten) ca 0,5 tsk salt ca 1 krm svartpeppar
Rotsellerisoppa

Rotsellerisoppa

Skär bort skalet på rotsellerin och tärna i ganska stora tärningar, stek dessa hastigt i smöret. 2 msk smör

Rotsellerisoppa

Stek upp fyrkanter av gammalt bröd i smör, servera som krutonger. Igår åt vi en rotsellerisoppa som jag inte på något sätt kan ta åt mig äran för, eftersom jag klippt ut receptet från någon tidning
Rotsellerisoppa

Rotsellerisoppa

I dag blev det rotsellerisoppa. 1 msk smör1 msk olivolja1 gul lök, hackad1 vitlöksklyfta, finhackad500 g rotselleri, skalad och skuren i ca 2 cm bitar5 dl grönsaksbuljong2 dl mellangräddeSaltSvartpepparVärm smör och olja i en kastrull och lägg i lök och vitlök, låt mjukna i 10 minuter. 1 msk smör
Rotsellerisoppa  med blåmögelost

Rotsellerisoppa med blåmögelost

Mixa soppan slät med en stavmixer och tillsätt grädde, mjölk och smör. 1 msk smör. Skala och skär rotsellerin i mindre bitar
Rotsellerisoppa med päronsalsa

Rotsellerisoppa med päronsalsa

Hetta upp olja och smör i en stor soppgryta. 2 msk smör. 5 st smörgåskrasse. Skala och skär rotselleri och lök i bitar
Rotsellerisoppa

Rotsellerisoppa

Stek upp fyrkanter av gammalt bröd i smör, servera som krutonger. Inlägget Rotsellerisoppa dök först upp på BakingBabies
Dublin del II: Fallon & Byrne, The Exchequer och Bewley’s

Dublin del II: Fallon & Byrne, The Exchequer och Bewley’s

Jag valde rotsellerisoppa med persiljeskum. Karin valde panerat ankbröst med potatisfondant, inlagd rödkål och skysås och jag valde hälleflundra med örttäcke, perfekt Pommes Anna, smält smör, druvor och haricot verts
Veckans vegetariska: Rotsellerisoppa med rostade hasselnötter

Veckans vegetariska: Rotsellerisoppa med rostade hasselnötter

Hetta upp smör i en kastrull och fräs rotsellerin, pressad vitlök och löken några minuter. Rotsellerisoppa med rostade hasselnötter (4 port)Ingredienser300 g rotselleri1 gul lök2 vitlöksklyftor 4 dl vatten1 buljongtärning 2 dl grädde 2 dl mjölk Citronsaft 2 dl hasselnötterGör såhärSkala rotsellerin och skär i mindre bitar

Potatis & rotsellerisoppa

Smält smöret i kastrullen och lägg i potatis, rotselleri och purjolök. Barnmat – Potatis & rotsellerisoppa