Rotsellerisoppa med citron recept

Rostad rotsellerisoppa

Rostad rotsellerisoppa

Soppa1 rotselleri [ca 350-400 g] 2 äpplen (vinteräpplen, en syrligare sort) 1 msk olivolja (till rostning) 2 dl crème fraîche 1 dl vispgrädde 5 dl vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 1 citron, saften (liten) ca 0,5 tsk salt ca 1 krm svartpeppar. Topping2 äpplen, vinteräpplen, en syrligare sort 1 msk citronsaft 1 knippe dill, hackad
Rotsellerisoppa med citron- & rosmarinkikärtor

Rotsellerisoppa med citron- & rosmarinkikärtor

En av mina nya favoriträtter är denna rotsellerisoppamedcitron- och rosmarinkikärtor. Rätten föll även Vera i smaken och hon åt sin soppa tillsammans med kikärtor smaksatta med olivolja, lite citron och salt
Rotsellerisoppa

Rotsellerisoppa

Mixa slät med mixerstav och slå på grädden, pressa i citronsaften och smaka av med salt och peppar. Häll över i en kastrull tillsammans med fond, vatten och sherry

Rotsellerisoppa

Smaksätt med salt, citronsaft, skal och späd med grönsaksbuljong tills den är lagom tjock. Det blir en rätt intensiv och lång dag, med båda barnen hemma
Rotsellerisoppa med calabrese-strössel

Rotsellerisoppa med calabrese-strössel

Rotsellerisopparotsellericharlottenlökbuljong/fond (kyckling, grönsak)vinägerinlagd dragonmatlagningsgräddecitronsalt och pepparSkala och skär rotsellerin i cm-stora kuber
Rotsellerisoppa

Rotsellerisoppa

Smaksätt med salt, citronsaft, skal och späd med grönsaksbuljong tills den är lagom tjock. Därför kan det vara skönt att bryta av med något enkelt, nyttigt och värmande så här i mellandagarna
Blomkål- och rotsellerisoppa

Blomkål- och rotsellerisoppa

Smaka av med pressad citron och ev mer salt och peppar. Att jag "missat" det beror väl egentligen på att jag inte riktigt hänger med i tiden
Rotsellerisoppa med basilikaolja

Rotsellerisoppa med basilikaolja

Mixa basilika, olja och citronsaft till en slät sås. Saft av ½ citron. Skala sellerin och skär i grova bitar

Rotsellerisoppa med citron

Mixa med mixerstav. Tillsätt tomater, vatten, buljong, pressad citron, sambal oelek och salt. ½ citron. Skala och grovtärna rotselleri och lök