. 1 hel rotselleri. 1 msk olja. 5 dl vittvin/cava. 4 dl grädde. salt & vitpeppar. Rensa, skala rotsellerin. Dela i klyftor, lägg i ugnfastform, ringla över olja och rosta i ugnen i 225 grader i 15 minuter (el tills de fått lite färg)
Rödvinsky. häll lite olja i botten på en liten kastrull. fräs schalottenlök tillsammans med. vitlök,tomater,rotselleri,morot och finhackad chili med några kärnor ca 5-10 min så smakerna riktigt gifter sig
Ingredienser Kalkonfilé ca 800 g kalkonbröstfilé 1 knippe timjan 1 knippe persilja 1 st saften från en citron 1 st vitlöksklyfta, pressad ½ dl rapsolja salt & peppar Rotselleripuré 300 g rotselleri 3 dl gräddmjölk 50 g smör Krossad potatis 800 g amandinepotatis 2 st schalottenlökar 75 g smör 2 msk vitvinsvinäger Inkokt kalkonbacon 2 dl balsamvinäger 1 dl socker 200 g kalkonbacon Kantarellsky 3 dl rödvin 3 msk torkade kantareller 4 dl buljong, t