Rotsaksplättar recept

Rotsaksplättar och skinka

Rotsaksplättar och skinka

Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt ägg, resten av mjölken och salt. Vispa slätt
Rotsaksplätter

Rotsaksplätter

Vispa ihop ägg, mjölk och mjöl till en smet. Skala och riv morötter och palsternacka fint och blanda i smeten
Rotsaksplättar

Rotsaksplättar

Vispa ihop ägg, mjölk och mjöl till en smet. Skala och riv morötter och palsternacka fint och blanda med smeten
Rotsaksplättar med räktopp

Rotsaksplättar med räktopp

Blanda de rivna rotsakerna med ägg, salt och peppar. Smält smöret i en stekpanna och stek små plättar på medelvärme, ca 3 minuter per sida
Kålrotsplättar

Kålrotsplättar

Rotsaksplättar. Här kommer dagens lite sena middagstips, även dessa är hämtade från våra barnkassar. Här hemma serverades de med både äppelmos och lingonsylt
Rotsaksplättar med äppelmos

Rotsaksplättar med äppelmos

Elsie och Bibbi är förvånansvärt fine med att jag öser ner lite av varje i både pannkakor och plättar
Rotsaksplättar

Rotsaksplättar

ca 4 port. 6 dl mjölk. 1½ dl dinkelmjöl, fullkorn. 1½ dl vetemjöl. 1 tsk salt. 3 ägg. 1 morot. 1 bit kålrot. 1 bit rotsellieri
Rotsaksplättar och rårörda lingon

Rotsaksplättar och rårörda lingon

Då blev det helt enkelt snabba rotsaksplättar och rårörda lingon till middag. Rotsaksplättar 1-2 port2 potatisar (asterix)2 morötter1/2 gul lök2 äggsaltsvartpepparRiv potatisen (tvättad men ej skalad) och morötterna grovt och blanda med två ägg och kryddor. Rotsaksplättar 1-2 port

Frasiga rötter

Krispiga rotsaksplättar. 2 palsternackor. 4 potatisar. 200 g kålrot. 200 g rotselleri. 2 ägg. 4 msk vetemjöl. 1 tsk salt
Sötpotatis- och myntaplättar

Sötpotatis- och myntaplättar

Det slog mig då att jag flera gånger stekt små vegetter och rotsaksplättar men alltid drar mig för det då det osar något så vansinnigt
Färgglada plättar

Färgglada plättar

Blanda mjöl, salt och hälften av mjölken. Vispa till en slät smet. Vispa i äggen och resten av mjölken. Skala och riv potatis och morötter grovt och rör ner i smeten

Rotsaksplättar med räktopp

1.  Blanda de rivna rotsakerna med ägg, salt och peppar. Smält smöret i en stekpanna och stek små plättar på medelvärme, ca 3 minuter per sida

Rotsaksplättar

Vispa ägg, mjölk, vetemjöl och salt. Skala och riv morötterna och palsternackan fint. Hacka persiljan. Blanda ner i äggsmeten

Rotsaksplättar med rårörda lingon

Rårörda lingon. lägg de frysta lingonen i en liten skål. Häll över råsocker och låt stå och smälta. Rör samman när lingonen är helt tinade och sockret smält

Rotsaksplättar

Stek rotsaksplättarna i en plättlagg på medelstark värme. Tvätta, skala och riv rotsakerna grovt. Blanda i en skål och sätt till salt och peppar

Rotsaksplättar och skinka

Ingredienser – 2 portioner. 1 dl vetemjöl. 2 dl mjölk 3% eller lättmjölk. 2 ägg. 1 tsk salt. 2 potatisar. 1 morot

Rotsaksplättar

1.  Vispa ihop ägg, mjölk och mjöl till en smet. Skala och riv morötter och palsternacka fint och blanda med smeten

Rotsaksplättar med Skinka 2 port

blanda ner det i smeten. 3. grädda plättar i plä 1 dl vetemjöl. 2 dl lättmjölk. 2 ägg 1 tsk salt. 2 potatisar 1 morot 2 tsk smör eller margarin