DAGENS RECEPT 14-11-25ROTSAKSMOSNu när höstens alla härliga rotsaker är som allra bäst och godast passar det bra att bjuda på rotsaksmos till både kött och fläsk eller som ensamrätt för den som så vill
Dela färsen i 8 lika stora bitar och forma hastigt pannbiffar av dem, salta och peppra. Gör dem något plattare än du tänkt dig då de krymper ihop och blir högre under tillagningen
Servera antingen som middagsrätt med kokt potatis eller rotsaksmos, sötsyrliga tranbär eller cumberlandsås och saltgurka eller cornichons, eller som ett inslag på julbordet
Kan serveras varma med en god tomatsås, eller en gor rotsaksmos och med en god sallad. Riv sönder brödskivorna i en bunke, häll på vinet, lägg i köttfärsen, äggen, parmesanosten, hackad persilja, hackad vitlök, muskotnöt, salta och peppra
Annars passar förstås kokt potatis eller något rotsaksmos till. Häromdagen tänkte jag göra fyllda köttfärsbiffar, men drabbades plötsligt av ett akut lathetsanfall och kände att jag inte hade någon lust alls att stå och pilla och forma biffar av köttfärssmeten