Rotsaksgratäng smör recept

Vegetarisk rotsaksgratäng med kantareller

Vegetarisk rotsaksgratäng med kantareller

Fräs alltsammans i olja/smör, några minuter under omrörning. Den här jättegodagoda, rotsaksgratängen kan ätas som ensam vegetarisk rätt tillsammans med någon sallad, men den kan också ätas som tillbehör till något annat
Rotsaksgratäng med kamutvete

Rotsaksgratäng med kamutvete

kvarvarande vatten, rör ner en smörklick med en gaffel och ställ kastrullen åt sidan. Smörj en ugnsform, lägg i vetet i botten, kokta grönsaker därpå, häll över gratängsåsen och strö över den rivna osten

Vardagsmat och vardagsstress och livspussel

kantarellfyllda Köttfärsbiffar med krämig rotsaksgratäng, torsk och potatis i foliepaket som förbereds kvällen innan och bara stoppas i ugnen när vi kommer hem från jobbet och dagis
Rustik höstgryta med rotfruktsgratäng

Rustik höstgryta med rotfruktsgratäng

Till grytan har vi gjort en smarrig rotsaksgratäng med ost och grädde. Smält smör i en gryta, saltat och peppra köttet och bryn det på alla sidor
Rotsaksgratäng med parmesanost

Rotsaksgratäng med parmesanost

Smält smöret i kastrull och pressa ner vitlöken. Smöra en stor gratängform och vippa över alltsammans i formen
Rotsaksgratäng

Rotsaksgratäng

Läggen en klick smör i en gryta och lägg i lök och rotsaker. Gör bechamelsås, genom att lägga smör och mjöl i en panna och så det blir kletigt späd med mjölk till önskad konsistens, glöm inte vispa hela tiden

Rotsaksgratäng

Smöra ugnsformen och lägg i ett lager med vitkål, lök, vitlök, morot och potatis. Häll på kokosmjölken och klicka ut lite smör på toppen
Ugnsstekt oxfilé med asiatisk smak och rotsaksgratäng

Ugnsstekt oxfilé med asiatisk smak och rotsaksgratäng

Smör till stekning. Till köttet serverar vi en rotsaksgratäng. Smör till stekning. 2 msk smör. Fräs schalottenlök och morot i smöret i en kastrull ca 3 minuter utan att det får färg. 2 msk smör
Rustik höstgryta med rotfruktsgratäng

Rustik höstgryta med rotfruktsgratäng

Till grytan har vi gjort en smarrig rotsaksgratäng med ost och grädde. Smält smör i en gryta, saltat och peppra köttet och bryn det på alla sidor
Plommonglacerad skinkstek

Plommonglacerad skinkstek

Vi åt min berömda rotsaksgratäng till detta, och receptet för den hittar du här. Stek sedan steken runt om i rikligt med smör, krydda med salt och peppar