Rotsaksgratäng persilja recept

Vegetarisk rotsaksgratäng med kantareller

Vegetarisk rotsaksgratäng med kantareller

Den här jättegodagoda, rotsaksgratängen kan ätas som ensam vegetarisk rätt tillsammans med någon sallad, men den kan också ätas som tillbehör till något annat
Potatis- och rotsaksgratäng

Potatis- och rotsaksgratäng

Häll rotsaker med spad i en smord form och strö över persilja. 1 dl hackad persilja. Skala och skiva rotsakerna tunt
Citrontoppad kycklingfilé

Citrontoppad kycklingfilé

Skeda dressingen en över kycklingen och servera med potatis- och rotsaksgratäng. potatis- och rotsaksgratäng
Lammstek med rotsaksgratäng

Lammstek med rotsaksgratäng

persilja. Rotsaksgratäng. Späck den med delade vitlöksklyftor, persilja och 7 enbär. Putsa lammsteken. Lägg steken i en ugnssäker form

Lammstek med rotsaksgratäng

persilja. Rotsaksgratäng. Servera med rotsaksgratängen. Rotsaksgratäng. Späcka den med delade vitlöksklyftor, persilja och 7 enbär

Potatis- och rotsaksgratäng

Häll rotsakerna med spad i en smord, ugnssäker form och strö över persiljan. Skala och skiva rotsakerna tunt, skala och hacka lök och vitlök
Kryddgrön citronsås

Kryddgrön citronsås

Servera gärna såsen till en rotsaksgratäng eller lättkokta primörer. 1/2 msk färska hackade kryddörter, t ex körvel, dragon, persilja, libsticka
Rotsaksgratäng

Rotsaksgratäng

Tillsätt hackad persilja och vitlök. 1 1/2 dl hackad persilja. Skala och skiva rotsakerna ganska tunt. Grovhacka gul lök

Rotsaksgratäng

Hacka persilja och vitlök och blanda i. 1 ½ dl hackad persilja. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatis, morot och palsternacka

Potatis- och rotsaksgratäng

Häll rotsaker med spad i en smord form och strö över persilja. 1 dl hackad persilja. 1.  Skala och skiva rotsakerna tunt

Citrontoppad kycklingfilé

Skeda dressingen en över kycklingen och servera med potatis- och rotsaksgratäng. potatis- och rotsaksgratäng, se recept

Entrecote med ört- och baconmums

Detta serverades till en krämig rotsaksgratäng, sallad och balsamvinägerdressing. Ca 2 msk persilja. Gnid in köttet med olivolja, salt och peppar