Vill du göra rätten helt vegan använder du någon alternativ mjölk/grädde. Den här jättegodagoda, rotsaksgratängen kan ätas som ensam vegetarisk rätt tillsammans med någon sallad, men den kan också ätas som tillbehör till något annat
Vete. Koka upp vattnet och salt, lägg i vetet, koka på svag värme under lock i 10 minuter. Häll bort ev. kvarvarande vatten, rör ner en smörklick med en gaffel och ställ kastrullen åt sidan
kantarellfyllda Köttfärsbiffar med krämig rotsaksgratäng, torsk och potatis i foliepaket som förbereds kvällen innan och bara stoppas i ugnen när vi kommer hem från jobbet och dagis
Till biffen åt vi en vitlöksdoftande rotsaksgratäng. Att koka den kryddade gräddmjölkblandningen en stund innan den hälldes på rotsakerna var också smart eftersom gratängen på så vis inte blev för blöt
Det finns ungefär fyrtio tusen miljarder recept på rotsaksgratäng (fast just den siffran är bara ett räkneexempel) och eftersom jag måste googla varenda jävla gång eftersom jag aldrig skriver ner nånting så tänker jag nu förenkla hela skiten åt er
Slå på grädden och sedan mjölk så det precis täcker. Rotsaksgratäng med parmesanost, 6 portioner 1 kg potatis 2 gula lökar 200 g jordärtskockor 1-3 vitlöksklyftor 1 ½ tsk salt 1 ½ tsk vitpeppar 2 msk smör 3-4 dl grädde 2-3 dl mjölk 2 msk finriven parmesan Skala potatis, lök och jordärtskocka. 2-3 dl mjölk
Tillsätt mjölk och grädde. Till köttet serverar vi en rotsaksgratäng. 2 dl mjölk. 2 dl mjölk. Detta är ett alldeles ljuvligt recept, något av det allra godaste jag ätit