Rotsaker tryffelolja recept

Lammrostbiff med tryffelsmör och jordärtskockskräm och sparris

Lammrostbiff med tryffelsmör och jordärtskockskräm och sparris

Hacka vitlöken och lägg den i det vispade smöret tillsammans med tryffeloljan. 1 msk tryffelolja. 2 droppar tryffelolja. När rotsakerna är mjuka, sila av ca 2 dl vätska och kör i en matberedare (elvisp funkar också). 2 droppar tryffelolja
Jag är en soppoman

Jag är en soppoman

Jag brukar passa på att rensa ur grön- och rotsaker ur kylen och laga ett par matiga soppor på dessa
Cognacs- och tryffelgrädde á la snik

Cognacs- och tryffelgrädde á la snik

Servera till kycklingfilé med förslagsvis rostade rotsaker med balsamicoreduktion. Jag fuskar med tryffelolja istället som den uppmärsamma läsaren redan konstaterat
Sopptorsdag

Sopptorsdag

De flesta rotsaker är goda att använda till soppkok och den här gången blev det morotssoppa. Fördela svampen på bröden och ringla över tryffelolja
Jordärtskockssoppa & lövbiffsrullader

Jordärtskockssoppa & lövbiffsrullader

Skala rotsaker och skär i grova bitar. Salt, peppar & tryffelolja. Fräs lök mjuk och tillsätt rotsaker. Tillsätt några droppar tryffelolja på slutet
Rödvinsbrässerad oxkind

Rödvinsbrässerad oxkind

½ liter tärnade blandade rotsaker (rotselleri, morot, lök, purjolök, vitlök). Servera med potatismos smaksatt med tryffelolja
första rätten ut!

första rätten ut!

Skala rotsakerna och löken och skär i mindre bitar. Fräs lök mjukt i ½ msk smör i en kastrull och tillsätt rotsakerna, vatten, buljongtärning och grädde