Ansa och tärna rotsakerna riktigt fint, skala och flisa vitlöken. Häll ned salsiccian, rotsakerna och vitlöken och fräs runt ytterligare några minuter under omrörning så att allt blir lätt rostat
Skala och tärna rotsakerna, skala och hacka löken, skala och flisa eller hacka vitlöken. Tillsätt rotsakerna och löken och fräs runt under omrörning så det blir lätt rostat
125 g rotselleri. Skala och skär alla rotgrönsaker, purjolök och bladselleri i tärningar eller skivor. Häll dem i en kastrull och fyll med vattnet och saltet
Beroende på hur tjock du gör limpan och hur stora du gör rotsaksbitarna så kan de dock behöva gå lite olika länge i ugnen, så ett tips är att när limpan är klar så kan du ta av den från formen och låta rotsakerna gå klart själva
Obs att vikten avser redan skalade och ansade rotsaker. Hetta upp olja i en tjockbottnad gryta/kastrull, och fräs potatis, rotsaker och lök glansigt och lätt brynt under omrörning några minuter
50 g rotselleri i små bitar. 50 g rotselleri i små bitar. Igår testade vi ett recept av Ella Nilsson som ingick i en middag till Carl XVI Gustaf då Umeå universitet fyllde 50 år