Rotsakerna kan man variera eller byta ut mängderna på. MOROTS/ RÖDBETS/ZUCCHINIBIFFAR MED HALLOUMI. Kylskåpsrensning fick till goda gröna (röda) biffar
Skala rödbetor, palsternacka och morot. Rostade rotsaker är en rätt som alltid funnits med. Det är bara att skära lite rotsaker och grönsaker i bitar, vänd runt i olja och kryddor, toppa med något gott och servera med någon god röra
Det här receptet på rostade rotsaker med couscous är en perfekt mitt-i-veckan-rätt. Ögonen går i kors efter en dag med übertung träning och jobb och jag ska snart gå och lägga mig och läsa senaste numret av Mer Smak som kom idag
Strimla rotsakerna och stek på medelvärm tills de börjar mjukna lite. Rättika, morot och färsk ingefära 2 port 10-15 cm purjolök (både från den gröna och vita sidan) ca 10 cm rättika 2 morötter en bit kålrot olivolja några tummstora bitar färsk ingefära, riven citronsaft, pressad färsk citrontimjan svartpeppar flingsalt Tvätta purjolöken noggrant och skär "slantar" av den
Skala rotsakerna och skär i jämnstora stavar. Ta ut rotsakerna och krydda dem. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ingredienserna till såsen i en skål och ställ den kallt
Idag blev det ugnsbakade rotsaker till lunch, väldigt enkelt och gott. Ansa och skala rotsakerna och paprikan (potatisen kan behålla skalet om man skrubbar det noga) och dela dem i lagom stora bitar
Skala och dela morot, palsternacka och potatisen i grova bitar. En kalasmiddag så här mitt i veckan på potatis och rotsaker som stuvats med smak av dill
Vill man göra ugnstekta rotsaker lite snabbt gör man så här. Ugnstekta rotsaker. Det var inte förrän på 1600-talet som moroten blev ”morotsfärgad”. Det var också här som moroten genomgick en hel del utveckling, för ända fram till 1500-talet var moroten violett, röd eller svart men smaken lär ha varit densamma
Hepp. Här kommer dagens middagstips. Rotfrukter som rostas i ugnen och blir så där söta och lite oljiga. Blandas ut med spenat, hackad persilja och serveras med en nötig kikärtsdipp