Rostade rotsaker är en rätt som alltid funnits med. Det är bara att skära lite rotsaker och grönsaker i bitar, vänd runt i olja och kryddor, toppa med något gott och servera med någon god röra
Skala rotsakerna. Skär rödbetor i klyftor och de andra rotsakerna i större bitar. Vänd rotsakerna på en bakplåtsklädd plåt med olivolja, salt, peppar och timjan
Bland alla rotsaker ligger en liten förpackning med chevré. Chevre är gott till. 2 skivor chevre2 dl matyoghurt eller gräddfil+nypa saltMosa chevre och blanda ut med gräddfilen, blanda ner salt och ev lite nymald peppar. 2 skivor chevre
Sätt sedan på det minsta "rivbladet" och riv ner rotsakerna direkt när de är skalade i matberedaren. I butikens brödhylla lade jag senaste märke till en nyhet - rotfruktsbröd
Blanda rotsakerna med ruccola. 500 g rödbetor200 g färskpotatis2 rödlökar400 g morötterca 70 g ruccola2 msk flytande honung2 msk balsamvinäger3 msk olivolja150 g chèvreKoka rödbetorna mjuka, ca 30 minuter
Servera med en god köttbit och smörsvängda strimlade rotsaker, bönor och sockerärter. Det är inte ofta jag lagar gräddiga maträtter, men ibland händer det
Dela rotsakerna på längden, lägg ner i en påse med olja, peppar och salt, samt några timjanskvistar. Middagen bestod av halstrade älgbiffar, en port-och tranbärssky, chevreägg, blancherade och smörslungade brytbönor och rostade rotfrukter