Rotsaker chevre recept

Rostade rotsaker med chèvre

Rostade rotsaker med chèvre

Rotsaker som rostas i ugnen får en fantastisk smak – både mild och koncentrerad. Lägg på löken och rosta rotsakerna i ytterligare 20 – 30 minuter
Rostade rotsaker med goda röror

Rostade rotsaker med goda röror

Rostade rotsaker är en rätt som alltid funnits med. Det är bara att skära lite rotsaker och grönsaker i bitar, vänd runt i olja och kryddor, toppa med något gott och servera med någon god röra
Gratäng på ugnsrostade rotsaker

Gratäng på ugnsrostade rotsaker

Skala rotsakerna. Skär rödbetor i klyftor och de andra rotsakerna i större bitar. Vänd rotsakerna på en bakplåtsklädd plåt med olivolja, salt, peppar och timjan
Rotsaksgratäng med chèvre

Rotsaksgratäng med chèvre

Häll över rotsakerna och smula över chèvre. Ställ in i mitten av ugnen i ca 20-30 min tills rotsakerna mjuknat och gratängen fått fin färg
Rotsker i ugn med chevre

Rotsker i ugn med chevre

Bland alla rotsaker ligger en liten förpackning med chevré. Chevre är gott till. 2 skivor chevre2 dl matyoghurt eller gräddfil+nypa saltMosa chevre och blanda ut med gräddfilen, blanda ner salt och ev lite nymald peppar. 2 skivor chevre
Rotfruktsfrallor med vita bönor & havre

Rotfruktsfrallor med vita bönor & havre

Sätt sedan på det minsta "rivbladet" och riv ner rotsakerna direkt när de är skalade i matberedaren. I butikens brödhylla lade jag senaste märke till en nyhet - rotfruktsbröd
Lammstek från Provence

Lammstek från Provence

Gärna tillsammans med Ugnsbakade körsbärstomater – eller ta Rostade rotsaker med chèvre. Han åt den med god aptit
Somriga ugnsrotsaker

Somriga ugnsrotsaker

Blanda rotsakerna med ruccola. 500 g rödbetor200 g färskpotatis2 rödlökar400 g morötterca 70 g ruccola2 msk flytande honung2 msk balsamvinäger3 msk olivolja150 g chèvreKoka rödbetorna mjuka, ca 30 minuter
Potatis- och chèvreost-gratäng

Potatis- och chèvreost-gratäng

Servera med en god köttbit och smörsvängda strimlade rotsaker, bönor och sockerärter. Det är inte ofta jag lagar gräddiga maträtter, men ibland händer det

Rödbetsbiffar med getostcrème

Riv rotsaker och lök. Ingredienser - 2 port. 300 g kalla lättkokta rödbetor. 150 g kall kokt potatis. 1 liten rödlök
Halstrad älgbiff med tranbärssky och rostade rotfrukter

Halstrad älgbiff med tranbärssky och rostade rotfrukter

Dela rotsakerna på längden, lägg ner i en påse med olja, peppar och salt, samt några timjanskvistar. Middagen bestod av halstrade älgbiffar, en port-och tranbärssky, chevreägg, blancherade och smörslungade brytbönor och rostade rotfrukter