Rotfruktspytt. Servera korven tillsammans med rotfruktspytten och senapscremen. Jag brukar förbereda rotfrukterna och såsen dagen innan, så går vardagsmatlagningen snabbt
Den här veckans utmaning i Ekolådan var kålrot. Det är ingen höjdar-grönsak om du frågar mig. Den är god i köttsoppa men det känns inte så lockande med köttsoppa nu när det är vår…
Rotfruktspytt med halluomi. En god matlåda från förra veckan. Ja mycket halloumi här nu. Tärna 1 potatis, en liten bit kålrot och 1 morot i ganska små tärningar
Rotfruktspytt är en jättegod och billig maträtt som är väldigt enkel att variera. För det mesta har jag i potatis, kålrot och palsternacka (ibland även morot) sedan varierar jag smaksättningen och tillbehören så att pytten inte smakar exakt likadant varje gång
Skala potatis, morötter, palsternacka och lök och skär i tärningar. Strimla baconet. Bryn potatis, rotsaker och lök i omgångar och lägg över i långpanna
Skiva kålroten och skala skivorna med skalkniv. Skala och tärna morötter, palsternacka, potatis och kålrot i jämnstora tärningar och fräs dem mjuka i en stekpanna med smör, ca 5 minuter
Rotfruktspytt med halloumi och stekt ägg (4 port). En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost