Tärna rotfrukterna och skala och flisa vitlöken. några kvistar färsk rosmarin + några till garnering. Jag gjorde en supergod pulled pork med smak av apelsin och en afrikansk kryddblandning, och den sky som bildades var så mustig och god att jag bestämde mig för att göra soppa på den
Lägg rotfrukterna, lök, paprikor, vitlöksklyftorna och rosmarin i en annan långpanna. Färsk rosmarin. Låt lammsteken vila inslagen i folie medan du rostar rotfrukterna
Rör ihop crème fraiche med ingefära, rosmarin och honung. Rotfrukterna. Blanda i hop rivet apelsinskal, svartpeppar, honung och pensla kycklingfiléerna med det
Potatis och rotfrukter. Tillsätt grovt salt, rosmarin, timjan och peppar. Pressa apelsinerna och riv skalen Koka upp apelsinjuicen med skalen med vatten om behov, låt småkoka i några minuter
Skala apelsinen och filea klyftor. 1 apelsin. När lagen svalnat något slå den över rotfrukterna och låt dra i 1 timme. 1 msk rosmarin, hackad. 1 apelsin. 1 msk rosmarin, hackad
Servera kycklingen med de rostade rotfrukterna och skyn. Spara kycklingskrovet och ta bort allt resterande kött samt en del av de rostade rotfrukterna till middagen dagen efter (Sandras ljumna kycklingsallad)
Jag serverade köttet med ugnsbakade rotfrukter och potatis. Långkokt fläskotlett i olivolja 6-81 hel fläskkotlett (à 1-1 1/2 kg), det går bra med annat kött också t ex lamm1 apelsin 1 citron 4 vitlöksklyftor10 kvistar färsk timjan 1 kvist rosmarin 1 kanelstång4 lagerblad ca 5 dl olivolja salt, svartpeppar 1. 1 apelsin 1 citron. 10 kvistar färsk timjan 1 kvist rosmarin
Vad passar då bättre än att pimpa upp de hederliga rotfrukterna till lyxsnittar. På potatisbottnar spritsas jordärtskockscrème som toppas med svamp och rosmarin (eller timjan)