Rotfrukter rosmarin apelsin recept

Mustig köttsoppa med rotfrukter och smak av apelsin, ingefära och rosmarin

Mustig köttsoppa med rotfrukter och smak av apelsin, ingefära och rosmarin

Tärna rotfrukterna och skala och flisa vitlöken. några kvistar färsk rosmarin + några till garnering. Jag gjorde en supergod pulled pork med smak av apelsin och en afrikansk kryddblandning, och den sky som bildades var så mustig och god att jag bestämde mig för att göra soppa på den
Citrusstekt lammstek med rostade rotfrukter

Citrusstekt lammstek med rostade rotfrukter

Lägg rotfrukterna, lök, paprikor, vitlöksklyftorna och rosmarin i en annan långpanna. Färsk rosmarin. Låt lammsteken vila inslagen i folie medan du rostar rotfrukterna
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

Potatis och rotfrukter. Tillsätt grovt salt, rosmarin, timjan och peppar. Pressa apelsinerna och riv skalen Koka upp apelsinjuicen med skalen med vatten om behov, låt småkoka i några minuter
Ännu mer citrusfrossa

Ännu mer citrusfrossa

Att lägga en massa tärnade rotfrukter runt kycklingen ger inte bara smak utan ger också ett fint tillbehör
Kycklinggryta och smörstekta morötter

Kycklinggryta och smörstekta morötter

Men svenska rotfrukter, som morot, palsternacka och kålrot finns ju till bra pris, liksom lök, vitkål, grönkål och andra goda nyttigheter
Rubbad röding med picklade grönsaker

Rubbad röding med picklade grönsaker

Skala apelsinen och filea klyftor. 1 apelsin. När lagen svalnat något slå den över rotfrukterna och låt dra i 1 timme. 1 msk rosmarin, hackad. 1 apelsin. 1 msk rosmarin, hackad
Sandras grillade majskyckling med apelsin och salvia

Sandras grillade majskyckling med apelsin och salvia

Servera kycklingen med de rostade rotfrukterna och skyn. Spara kycklingskrovet och ta bort allt resterande kött samt en del av de rostade rotfrukterna till middagen dagen efter (Sandras ljumna kycklingsallad)
Varm rotfruktssallad

Varm rotfruktssallad

Lägg upp rotfrukterna på ett fat och strö över sojabönorna. Blanda smöret med vitlök, salt, peppar och rosmarin, häll över grönsakerna
Långkokt fläskkotlett i olivolja

Långkokt fläskkotlett i olivolja

Jag serverade köttet med ugnsbakade rotfrukter och potatis. Långkokt fläskotlett i olivolja 6-81 hel fläskkotlett (à 1-1 1/2 kg), det går bra med annat kött också t ex lamm1 apelsin 1 citron 4 vitlöksklyftor10 kvistar färsk timjan 1 kvist rosmarin 1 kanelstång4 lagerblad ca 5 dl olivolja salt, svartpeppar 1. 1 apelsin 1 citron. 10 kvistar färsk timjan 1 kvist rosmarin

Varm rotfruktssallad

Lägg upp rotfrukterna på ett fat och strö över sojabönorna. Blanda smöret med vitlök, salt, peppar och rosmarin, häll över grönsakerna