200 g kokta svarta bönor (se här) alternativt 1 tetra eller en normalstor burk konserverade svarta bönor. Låt koka på svag värme i ca 30 - 40 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka. Tillsätt bönorna och låt grytan koka i ca 5 minuter till. 200 g kokta svarta bönor (se här) alternativt 1 tetra eller en normalstor burk konserverade svarta bönor
Grovhacka den urkramade spenaten och rör ner den samt bönorna i grytan (häll av konserverade bönor och skölj dem gärna under rinnande kallt vatten innan de används)
Häll av och skölj bönorna, tillsätt bönorna i grytan, rör om och koka upp. Bryn färsen tillsammans med lök, vitlök och rotfrukter i olivolja i en gryta
Rotfrukterna den här säsongen är fulla av smak och ärtsåsen är verkligen jättegod till. Bondbönorna i trädgården är äntligen färdiga och vi har skördat dem
Keso har vi använt oss av tidigare i en vegetarisk lasagne med rotfrukter, det mättar bra och ger en fin konsistens, gillar du inte keso så kan du istället prova lasagne med halloumiost, vegetarisk även den