Tricket för att få den här varma vintersalladen extra god är att rosta rotfrukterna rätt så att de verkligen får en gyllene och krispig yta och att salta och peppra ordentligt
Färsen har här formats till biffar med viltkryddor och örter. Biffarna serveras med med ugnsrostade rotfrukter, klyftpotatis och kantarellsås med rostad lök som god frasig topping
Tvätta potatisen och skala rotfrukterna. 12 dl Apetina® vitost tärnad i olja vitlök & örter. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g potatis 250 g morötter 250 g palsternackor Arla® Smör&rapsolja spray 1½ tsk salt 2 krm svartpeppar 2 dl Apetina® vitost tärnad i olja vitlök & örter 30 g rucolaGör så här Sätt ugnen på 250°
Dela och kärna ur jalapeñon och lägg den tillsammans med sojabönorna och örterna på en skärbräda. Skåra korvarna medan rotfrukterna är i ugnen och stek dem i smör och lite olja tills de är genomvarma
Skala potatis och rotfrukter och skär dem i klyftor eller bitar. 1Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och fördela rotfrukter, potatis och lök på papperet. 1Sätt in långpannan mitt i ugnen i ca 25 minuter tills rotfrukter, lök och potatis är mjuka och lätt brynta. 1Servera rätten till kött, kyckling och fiskrätter eller som ensamrätt med ett grovt bröd och crème fraiche med örter