Rotfrukter örter recept

Helgrillad kyckling med vitlök och örter och rostade rotfrukter

Helgrillad kyckling med vitlök och örter och rostade rotfrukter

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kyckling 1,2 kg hel kyckling 2 tsk flingsalt 3 krm svartpeppar 1 st hel vitlök 1 st citron(er) 1 kruka(or) färsk persilja 100 gram Rostade rotfrukter 1 kg sötpotatis(ar) 500 gram morötter 2 msk olivolja 1 tsk flingsalt 0,25 krm svartpeppar 1 st citron(er) 125 gram grönkål 1 msk olivolja 1 krm flingsalt Köp receptet
Rostade rotfrukter med kikärtor och aioli

Rostade rotfrukter med kikärtor och aioli

Tricket för att få den här varma vintersalladen extra god är att rosta rotfrukterna rätt så att de verkligen får en gyllene och krispig yta och att salta och peppra ordentligt
Ugnsrostade rotfrukter med ost

Ugnsrostade rotfrukter med ost

Tvätta potatisen och skala rotfrukterna. 12 dl Apetina® vitost tärnad i olja vitlök & örter. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g potatis 250 g morötter 250 g palsternackor Arla® Smör&rapsolja spray 1½ tsk salt 2 krm svartpeppar 2 dl Apetina® vitost tärnad i olja vitlök & örter 30 g rucolaGör så här Sätt ugnen på 250°
Honungsrostade rotfrukter

Honungsrostade rotfrukter

Krydda med flingsalt, rapsolja, cayennepeppar, färska örter och honung. Skala majrova, kålrot, lök, morot och de andra rotfrukterna

Grillade rotfrukter med tillbehör

Grillad fläskytterfilé med smak av vitlök, örter och citron (klicka här för recept). De grillade rotfrukterna serverades med
Rostade rotfrukter med örtkesella

Rostade rotfrukter med örtkesella

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Örtkesella 0,5 klyfta(or) vitlök(ar) 100 gram kesella , lätt 2 krm svartpeppar 1 tsk honung , flytande 0,5 dl örter , hackade färska 0,5 tsk Citron , pressad 2 krm salt Rotfrukter 1 st morot 1 tsk örter , torkade 1 tsk olivolja 1 klyfta(or) vitlök(ar) 50 gram ruccola 1 st rödbeta , stor 1 st palsternacka(or) 2 st morötter , blåa 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Rotfrukter i ugn med kryddig korv

Rotfrukter i ugn med kryddig korv

Dela och kärna ur jalapeñon och lägg den tillsammans med sojabönorna och örterna på en skärbräda. Skåra korvarna medan rotfrukterna är i ugnen och stek dem i smör och lite olja tills de är genomvarma
Köttfärssoppa med rotfrukter

Köttfärssoppa med rotfrukter

färska örter. Skala och grovriv lök, morot, potatis och rotselleri. Fräs färs och lök i en gryta med matfett
Örtbakad lax med ugnsrostade rotfrukter

Örtbakad lax med ugnsrostade rotfrukter

Blanda de hackade örterna med ströbröd, senap och olja i en skål. Ugnsbakade rotfrukter. Blanda rotfrukterna med oljan och krydda med salt och peppar
Ugnsrostade potatisar, lök och rotfrukter

Ugnsrostade potatisar, lök och rotfrukter

Skala potatis och rotfrukter och skär dem i klyftor eller bitar. 1Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och fördela rotfrukter, potatis och lök på papperet. 1Sätt in långpannan mitt i ugnen i ca 25 minuter tills rotfrukter, lök och potatis är mjuka och lätt brynta. 1Servera rätten till kött, kyckling och fiskrätter eller som ensamrätt med ett grovt bröd och crème fraiche med örter