Jag påbörjade detta grillprojekt redan i tisdags kväll då jag la en rostbiff i brine. Tillbehören till rosbiffen var bakad potatis som jag la direkt på kolbädden i ca 1 tim samt shiitake svamp som fylldes med riven parmesan, pecorino och en vanlig herrgårdsost, på toppen la vi några egeninlagda chili
Till middag blev det Rostbiff från Gödeberg Gårdsbutik här i Lindome, med svampsås. Vill du inte ha rostbiff kan du köpa helbit utav kalv eller något annat gott kött som helbit
Idag lagar vi lite enkel vardagsmat, kycklingfilé med svamp, zucchini, tomat och härlig smält ost. Efter idag måste du lova mig en sak, sluta köpa färdigskivad, grå rostbiff
Låt svampen rinna av men spara spadet. Ställ in gratängen och rostbiffen mitt i ugnen. Grovhackasvampen. Tag ut rostbiffen men låt gratängen stå kvar tills den är mjuk
Jag har använt mig av rostbiff i pastasåsen som jag fick över sen jag gjorde de exotiska plankorna men det går precis lika bra med julskinka, kassler, bacon, korv, eller svamp om man vill ha den vegetarisk
-200 gram skivad stek, tjälknöl eller rostbiff. 200 gram skivad stek, tjälknöl eller rostbiff. När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Köttet är en del av den inre muskeldelen av rostbiffen och är mycket prisvärd. Stek kantareller och finhackad vitlök i en panna tills svampen får lite färg
Ansa svampen och tärna den fint. Lägg det på rostbiffskivorna och rulla samman dem till strutar. Låt mandarinklyftorna rinna av och lägg dem runtom rostbiffen
Skär sedan biffen i strimlor, finhacka löken samt skär svampen i bitar. Tillsätt svamp och créme fraiche, låt det hela koka upp och koka 2-3 minuter. Bjud nykokt grönsaksris till 400-500 g lövbiff eller rostbiff
Rostbiff med ugnsrostade rotfrukter och dragon – & vitlökssås. Stek svamp, skinka och lök. Lägg rostbiffskivorna på salladsbädden och ringla över lite av såsen